Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen ez a...

Szerintetek milyen ez a fényképezőgép? Aki ért hozzá, csak olyan írjon.

Figyelt kérdés
[link]
2010. dec. 20. 21:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyon szuper kis gép, annak ellenére hogy egy olcsó kompakt, olyan tulajdonságokkal rendelkezik mint a 100 000 feletti profi gépek. Pl.: manuális fókusz, záridő, és rekesznyílás állítás, 12x optikai zoom pedig nagyon ritka egy kompakt géptől (de sajnos emiatt a zoom nélküli képek sarkai kicsit meghajlanak). Tehát, olyan amatőröknek, akik kicsit komolyabban gondolják a fotózást, nekik ez a gép tökéletes. Azonban, olyan minőségű képeket sosem lehet vele készíteni mint egy tükörreflexessel. Tudomásom szerint, kizárólag a Cannon gyárt, ilyen kis mindent tudó kompaktokat, a többi gyártó nem készít, úgy gondolják, hogy aki nem veszi olyan komolyan a fotózást, hogy költsön rá minimum 150 000Ft-ot, annak nincs szüksége teljes manuális beállíthatóságra, pedig Magyarországon nem mindenki engedheti meg hogy, ekkora összegeket költsön a fotózásra, sokszor még akkor se, ha valamit konyít hozzá.
2010. dec. 20. 22:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem kell elszállni, ebben a kategóriában és árban vannak azért gépek. Én pl rögtön az s1600-at részesíteném előnyben vele szemben, attól függetlenül, hogy nem rossz jószág, de igazából semmi újat nem tud felmutatni azon kívül, hogy elfér a kabátzsebben.

De ott a limix tz8, az s1800 és a többi. Ez most csak azért favorit, mert lehet mindent "állítgatni" rajta mint a mobilokon ...

2010. dec. 20. 22:46
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. dec. 21. 09:08
 4/10 anonim ***** válasza:
22:46-osnak. De abból a 4 másik gépből, amit felsoroltál, egy sem rendelkezik, manuális élességállítással, ez néha kimondottan zavaró lehet, ha az ember művészibb képekre törekszik mint, amiket a mobiljával is csinálhat :) ezért komázom annyira a Cannonnak ezt a kategóriáját.
2010. dec. 21. 10:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Először a Nikon L110-eset akartam venni,de végül ezt vettem meg. Amatőr fotós vagyok,de imádok fényképezni, elég jó képeket is szoktam csinálni,már ami a beállításokat illeti. Szeretnék megtanulni fotózni, de nem tudom hol lehetne.
2010. dec. 21. 12:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A Nikon L110 a legdrágább szar, amit valaha láttam. Jobban tetted, hogy ezt vetted meg.

Aktív kompaktosoktól kérdezem: ezeken a piciken ér valamit a manuális élességállítás? Mármint min látod egyáltalán, hogy éles-e a képrészlet?

Egyébként jó ez a gép, a lényeget tudja.

2010. dec. 21. 16:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Miért szar a Nikon? Az összehasonlításban hasonlókat tud mint a Canon,vagyis amennyit én ki tudok értelmezni belőle. Az számít valamit,hogy annak fémváza van meg üveg a lencséje?
2010. dec. 21. 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Én, használok komolyabb gépeket és kompaktokat is, valóban az élességállítás kicsit körülményes, de még mindig jobb mintha nem lenne. Ha, jó szeme van az embernek, akkor azért a kijelzőn is lehet látni, hogy mikor éles a kép, ha pedig nem látszana ez alapból, akkor a fotó elkészülte után rá kell zoomolni és ha homályos, vagy nem ott van a fókuszpont, ahol mi szeretnénk, akkor újra kell csinálni és sokadszorra majd jó lesz. Lehet, hogy addig elrepül a méhecske, de legalább az esély megvan :)
2010. dec. 21. 19:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem a Nikon szar, csak az L110. Az a gép olyan hülyéknek (szó szerint) készült, akik sose kívánnak a fotózás technikájával foglalkozni, csak kattogtatni. Ha utánam dobnák, de kellene...
2010. dec. 22. 17:53
 10/10 anonim ***** válasza:
se kellene. Ergonomikus billentyűzet = tanulhatsz újra gépelni...
2010. dec. 22. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!