Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fényképezőgépet szeretnénk...

Fényképezőgépet szeretnénk venni, milyen értékekre (pixelszám, zoom stb. ) kell figyelnünk, hogy jó gépet kapjunk?

Figyelt kérdés
Tehát hány megapixel, milyen optikai és digitális zoom értéke felett jó egy gép? Kis kompakt gépet vennék, de nem a leggagyibbat, a képeinkből fotókönyvet szoktunk csináltatni így ahhoz azért szempont a képek minősége, de nem kell csúcsminőség sem többszázezerért.
2010. dec. 2. 09:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

20 ezerért nagyon korrekt gépeket lehet kapni, de inkább a középkategóriát javasolnám.

Digitális zoom felejtős, csak ront a kép minőségén. Optikai zoom fontos, bár kompakt gépeknél 10x körül van a maximum, gyakorlatilag a 3x és az 5x elterjedtebb.

10 megapixel egyébként bőven elég, fölötte, otthoni alkalmazásra szerintem felesleges, mert gondolom posztert nem szeretnél az elkészült képekből. :) Nekem egyébként 10 megapixeles gépem van, de 6-ra van állítva.

Okosabb gépek egyébként videót is HD-ban rögzítenek, szeteró hanggal, de ezek nem olyan jó minőségiűek, elvégre fotózásra vannak a fényképezők.

Ami még fontos, legyen benne optikai képstabilizátor, mert a szoftveres sokszor zajossá teszi a gépet, és ha lehet SD kártyásat vegyél, mert az a legelterjettebb. :) Mondjuk a többi típusú kártya kezd is kihalni (XD, Sony MS, CF stb.).

Márkák: Panasonic, Canon, Olympus, Nikon... Fuji, Kodak felejtős.

2010. dec. 2. 10:04
 2/5 anonim ***** válasza:
*Jav: zajossá teszi a Képet, nem a gépet. :D
2010. dec. 2. 10:05
 3/5 jamesbond ***** válasza:
100%

Sajnos már szinte csak 10 MP körüli gépet kapni. Egy átlagos (1280x1028) 19"-os monitor felbontása 1.3! MP. Nem hiszem hogy nem elég ekkora képméret. Komolyabb munkákra meg úgysem ilyen olcsó kompakt gép való.

Az érzékelő mérete sajnos túl kicsi, és minél több pixelt zsúfolnak bele annál rosszabb lesz a fényérzékenysége.

5-6 MP felett értelmetlen olcsó gépet venni, de marketing szempontból inkább csinálnak 10 felettieket, mert a közvélekedés sajnos összekeveri a képminőséget a kép méretével.

Az SD kártyát már mindegyik olvassa szerencsére. Az XD kihalt formátum, a CF inkább nagyobb gépekben van.

A digitális zoom teljesen értelmetlen funkció, ne foglalkozz vele.

2010. dec. 2. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem temetném a Fujit, középkategóriában nekik vannak most a legértelmesebb gépeik.

A MP mindegy, legyen minél közelebb a 10-hez, fölötte csak pazarlás (ahogy ezt előttem is írták).

Digi zoom kuka, optikai zoomban meg a lényeg inkább az, hogy mi a befogási tartomány. Mivel túl kicsi az érzékelő, úgysem lehet rendesen hátteret bemosni még tele tartományban sem (meg a kezed is túlságosan remeg mondjuk 300 mm-hez), ezért ha választani lehet egy 24-120 és egy 30-200 millis objektív között, én az előbbit venném.

2010. dec. 2. 11:01
 5/5 anonim válasza:
0%
Sonynak vannak nagyon jo kis kompakt gepeik.
2010. dec. 2. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!