Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ebook olvasót szeretnék...

Ebook olvasót szeretnék venni, majdnem 0 hozzáértéssel. Az Alcor Poet jóval olcsóbb - ez is jó, vagy csak átverés?

Figyelt kérdés
[link]
2010. nov. 24. 18:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%

nem átverés, ennek 5" a képernyője, a normál 6"-osokhoz kéest

Vegyél kindle 3-at amazonról, 32ezer szállítással (szállítás ideje max 1 hét), van benne wifi is. 4x ezerért korlátlan előfizetés nélküli (!!) vodafone netet kapsz a kindle3-hoz.

Én rendeltem egyet, legkorábban a karácsonyi dömping miatt január elejént tudnak szállítani.

2010. nov. 24. 18:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az Alcor Poetnek sima LCD kijelzője van, egy rendes e-book olvasónak pedig eInk, ami olyan, mint a papír, tűző napon is jól látszik.
2010. nov. 24. 19:29
 3/11 A kérdező kommentje:

Második: ezek szerint akkor olyan, mintha laptopról olvasnék, nem kíméli a szemet? Akkor tényleg szívatás, mert én pont azért szeretnék ebook readert venni, hogy olyan legyen, mintha rendes könyvet olvasnék mondjuk üveglap alatt :D

Első: "4x ezerért korlátlan előfizetés nélküli (!!) vodafone netet kapsz a kindle3-hoz." Ezt nem értem.

2010. nov. 24. 20:04
 4/11 anonim ***** válasza:
55%
Az LCD/TFT/LED (laptop) kijelző sem károsítja a szemet, csak a hagyományos (CRT) monitor fárasztja egy kicsit. Több szempont alapján kell dönteni. Ha nem akarsz pl. videókat nézni, és van 10 ezer Ft-tal több pénzed, inkább rendelj Kindle-t. Sima kijelzőn még közepes utcai fénynél sem nagyon lehet olvasni.
2010. nov. 24. 22:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Zenét hallgatni, videót nézni jó a gép, nekem ez kimondottan olvasni kellene.

(És engem a laptopon is fáraszt az olvasás, bár tényleg jobb a nagy monitornál!)

Gondolkozom a kindle-n, már többen is azt javasolták.

2010. nov. 25. 01:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha valakinek van még tapasztalata, írjon!
2010. nov. 27. 12:34
 7/11 anonim válasza:

Ha nem akarsz zenét hallgatni, videot nézni és hasonlók, viszont nem bánod, ha csak fekete-fehérben jelenít meg mindent a kütyü (ami, ha csak könyvolvasásra használod, teljesen irreleváns) és van rá egy kicsit több pénzed és ki tudod várni a januárt, akkor valóban jobb a Kindle.

Az Alcor Poet mindenben olyan, mint az összes többi, csak valamivel kisebb (5"-os 6 helyett) és LCD kijelzője van, ami miatt ugye az aku is sokkal gyorsabban lemerül, mert azt el kell látni árammal, az eInk-képernyőt meg csak akkor, ha lapozol.

Ezen kívül különbség még, hogy az Alcor Poernek csak 200 Mb belső memóriája van, ami SD kártyával 2 Gb-ra bővíthető, a Kindle-nek viszont 4 Gb a beépített memóriája. Igaz tovább nem bővíthető, de 4 Gb után már ki akarná. :D

Viszont az Alcor Poetnek van egy előnye a Kindle-höz képest. Mégpedig az, hogy színes a kijelzője, ami viszont akkor semmit sem számít, ha csak könyveket akarsz rajta olvasni.

A Kindle-nek igazából csak egyetlen hátránya van. Mégpedig az, hogy Amerikából kell rendelni és csak januárban tudják elküldeni legközelebb. De ez még elviselhető.

2010. nov. 27. 17:56
 8/11 anonim ***** válasza:
11-24 vagyok. Azt el is felejtettem, hogy a Kindle-ben van wifi, egyszerű böngésző, talán e-mail-kliens is, az alcorra csak kártyával, vagy USB-kábellel tudsz másolni, wifi nincs, így gondolom, internet elérés sem.
2010. nov. 28. 12:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Úgy néz ki, a kindle mellett döntök, bár nem szívesen várok :)
2010. nov. 28. 16:31
 10/11 anonim válasza:

Azt azért hozzátenném, hogy a Kindle-ön az internet gyakorlatilag csak dísznek van.

Érdemben arra jó, hogy letölts ebookokat a netről, ami viszont nem sokkal olcsóbb mintha boltban megvennéd nyomtatott alapon és még ráadásul csak angol nyelven tölthetsz le (tudtommal) olyan könyveket, amik Amerikában megjelentek.

Illetve még arra használható, hogyha sokáig nem vagy netközelben, akkor emailt olvashatsz és küldhetsz róla, illetve esetleg a netes újságokat megnézheted.

Több dologra már csak amiatt sem alkalmas, mert írtó lassú.

De hát nem is arra találták ki, hogy naphosszat a neten lógj vele. Ebook olvasónak viszont az egyik legjobb.

De egy dolgot még hozzátennék.

Arra figyelj, hogy van egy speciális fájltípus, amit a Kindle preferál, amit egyébként senki más nem használ a világon. Más kiterjesztéseket is felismer, pl. a PDF-et minden promléma nélkül, de például a DOC fájlokat nem.

És a PDF-nél is figyelni kell rá, hogy A5-ös méretű legyen, mert egy oldalt jelenít meg egyszerre teljes méretében, ami A4-es méretű oldalaknál PDF-ben gyakorlatilag olvashatatlan (olyan kicsik a betűk). Ezt ki lehet még úgy küszöbölni, hogy elforgatod a képet és fektetve tartod a kütyüt, miközben olvasol, de annak meg az a hátránya, hogy így nem érzékeled, hogy mennyit olvasol (hány oldalt) és nem is írja ki, csak azt, hogy hány százalékát olvastad el és hány bekezdés van még hátra.

De ha van türelmed, energiád és valamennyi szakértelmed hozzá, akkor elvileg neten keresztül viszonylag könnyen át tudod konvertálni a fájljaidat a megfelelő formátumba. Sőt, ha jól tudom, az Amazonnak is elküldheted és ők ingyen és bérmentve átkonvertálják és 1-2 percen belül elküldik a Kindle saját mail címére.

2010. nov. 29. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!