Mi a különbség két film - kamera felvétele között?
Akkor csak abba gondolj bele, hol van a BK költségvetése egy amerikai filmhez képest például. Hol van pénz megfizetni olyan technikát, operatőröket...
Józan paraszti ész...
Én is gondolkodtam már ezen a kérdésen régebben.
Ugyan laikus vagyok, de nem az lehet az oka, hogy a tv-filmeket videókamerával/digitális kamerával veszik fel, a nagy mozis filmeket meg "igazi" filmes kamerával?
Tehát olyannal, amiben ténylegesen benne van a celluloid (?) FILMSZALAG?
A Barátok közt-öt HD kamerákkal forgatják, nagyrészt a helyszínen élőben vágják, nem fényelik, azért olyan gagyi szar.
És hogy miért?
Mert nagyüzemben nyomják, eszméletlen a tempó.
Nincs idő kreatívan megcsinálni.
Egy hatalmas stúdióban van az összes díszlet, csak arrébb kell tolni a kamerát és az egyik szobából hirtelen a bárba jutsz.
A rendes filmeket szalagos kamerákkal forgatják (bár az utóbbi időkben forgatnak digitális filmkamerákkal is, mint pl. a RED, ami majdnem olyan szép képet ad mint egy filmes kamera), és rengeteget dolgoznak rajta utólag hogy szépek legyenek a színek stb.
Komoly lencserendszereket használnak, jól bevilágítják a helyszíneket, és a hangokat újrakeverik.
Előző vagyok
...ja és a legfontosabbat kihagytam:
A Barátok köztbe Deinterlace-ezik a képet.
A kamera 50 félképet vesz fel s-onként, ezt ők utólag megkétszerezik, így lesz 50 teljes kép másodpercenként, ezért olyan nagyon folyamatos a kép nincs meg az a filmes lüktetése (egy filmes kamera s-onként 25 képkockát vesz fel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!