Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Számítógépen keresztül le...

Számítógépen keresztül le lehet hallgatni valakit?

Figyelt kérdés
Ha van internet, és be van kapcsolva a beépített mikrofon, illetve a "gyanús" illető hozzá is férhetett a számítógéphez (aki már állítása szerint csinált ilyet), akkor lehetséges-e, hogy valahonnan hallja, amit a mikrofon hall?
2010. nov. 15. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Van sokféle módszer a gép távelérésére. Ha már van hozzáférésed, azt indítasz el rajta amit akarsz. Ehhez természetesen megfelelő jogosultságok szükségesek, amit kívülről elég nehéz megszerezni. A legegyszerűbb módja ha kliensprogramot telepítesz a "mikrofonos" gépre, ami engedélyezi a távelérést. Létrehozol egy második "asztal"- aminúgy dolgozhatsz, hogy a felhasználóét ne zavarja. De ez sem megy teljesen feltűnésmentesen. Az árulkodó tálcaikonokat is el kell tüntetni, meg van egy pár dolog, ami az alapértelmezett asztalon nyílik meg, nem tudod rejve kezelni. Ugyanis a mikrofon "hallgatása" a neten keresztül, az nem csak annyi hogy "rákapcsolódsz".

Kell egy alkalmazás ami pl. a Skype vagy Messengerhez hasonlóan továbbítja az adott eszközről az audio stream-et. Nálam pl az audio bemeneti eszközöket több program használja. Ha már az egyik foglalt, akkor értesítést kapok. Nem is lenne feltűnő, ha nem tudom használni a mikrofonomat mert egy másik alkalmazás által már használatban van. :)

Szóval nem kis szervezés egy ilyet összehozni, és a gép használója amatőr kell hogy legyen, vagy neked kell profinak lenned. Mivel az utóbbi már ugrott a kérdésed alapján, ezért egyre romlanak az esélyek.

A haverod meg csak ugrat szerintem.

2010. nov. 16. 07:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Természetesen lehetséges, és azért nem is olyan bonyolult mint az előttem válaszoló leírta. Elegendő 1 szer hozzáférni a szükséges programok telepítéséhez illetve beállításához esetleg még egyszer a "hallgatás" befejezése után a nyomok teljes eltüntetéséhez. Természetesen egy gyakorlott számítógép felhasználó főleg ha sejti/tudja, hogy megfigyelik pl. a számítógépén keresztül, akkor ezt tudja ellenőrizni. A hanganyag netes továbbítása pl. adatforgalmat generál ami mérhető...
2010. nov. 16. 14:20
 3/4 anonim ***** válasza:
A "gyanús" illetőt ismered? Mert ha igen ezt neked kell eldönteni hogy tudja-e vagy nem. Ha egy nagy kocka az a valaki és folyton csak gépgépgép, akkor valószínű hogy tudja. Ha meg nem egy nagy szgépguru akkor kizárt hogy ilyet tudjon csinálni, csak a szája nagy és ijesztgetni próbál. De a legjobb dolog! Kérdezd meg hogy csinálta, majd ha válaszol és nem hebeg-habog, akkor írd le ide. Ha nagyon nagy oltári hülyeséget mond akkor tuti kamuzik. :) De pl. a legeslegegyszerűbb dolog ha futtatsz egy vírus scan-t és az kimutatja ha van vmi. Mert ezek a programok általában valamiféle vírust (spyware-t) hordoznak magukkal amiket egy erre megfelelő kereső megtalál.
2010. nov. 16. 15:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ismerem, és bár nem tipikus kocka, de kinézem belőle. XD

Ma körbenéztem a kérdéses gépen, kirívó furcsaságot nem találtam, ill. csak egyvalami volt telepítve amiről lövésem se volt mi lehet. Mikrofont lenémítottuk, akkor elvileg úgysem hallhat semmit. Víruskeresőt nem futtattam, adatforgalmat se néztem, de ezeket akkor még kipróbálom.

2010. nov. 16. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!