Yuda kérdése:
Egy rézszál (mint a vezetékben lévő sodrott rézszálak közül egy) hány amper feszültséget bír ki? (ha jól emlékszem 3 körül lehet)?
Figyelt kérdés
2010. nov. 12. 17:11
1/8 anonim válasza:
Én 6 Amperre emléxem. Ez a régi "lapos" fehér kéteres normál vezetékekben levőre vonatkozik.
2/8 anonim válasza:
A feszültségnek itt semmi köze a dologhoz.
Két számérték jöhet szóba: az egyik, ha biztosítéknak akarod használni, a másik, ha tartósan áramvezetésre...
3/8 A kérdező kommentje:
aki tudna linket,vagy leírást mellékelni külön köszönném alátámasztásnak :)
2010. nov. 12. 17:29
4/8 A kérdező kommentje:
biztosítéknak,... de szerintem nincs különbség.. ha van,légyszi írd le mire gondolsz! ?
2010. nov. 12. 17:30
5/8 anonim válasza:
Sodrott vezeték egyetlen rézszálára nincs hivatalos leírás mit bír ki, bár ki lehetne számolni.Mivel egy 1,5 mm-es sodrott réz vezeték tartósan 16 A bír, annak elemi szála szerintem is 2-3A lehet tartósan.
6/8 anonim válasza:
Azért küldök egy linket ami a vezetékek méretezéseinek szabályait tartalmazza részletesen:
7/8 anonim válasza:
17:30 kérdezőnek:
Nincs különbség? 0,2 négyzetmilliméteres (ez 0,25mm-es átmérőt jelent)vörösréz huzal, ha biztosítéknak használod, akkor 10A-nél fog kiolvadni.
Ha tartósan áramvezetésre akarod használni akkor ca. 2 A-t küldhetsz át rajta. Azért nem mindegy szigetelt vagy sem, egy közös fali csőben több szál fut egymás mellett vagy sem.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm -köszönöm :)
2010. nov. 12. 19:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!