Hogyan lehet váltakozóáramból egyenáramot csinálni? Pls help!
Meg fogsz lepődni: egyenirányítóval :)
Egyszerűbb esetben 2 dióda. Igényesebb kivitelben 4 dióda graecz-be kapcsolva vagy egyenirányító híd + szűrőkondenzátorok, esetleg még egy stabilizátor (stabkocka (rövidzárvédelemmel)).
Ha nagyon kezdő vagy, akkor inkább a hobbielektronika.hu -n nézelődj! És ha nem találsz megoldást, akkor regisztrálj és ott kérdezz.
1.válaszoló=> Nem vagyok kezdő, mindent tudok az elektronikáról felépítéséről, és azt is h egyenirányítóval is meglehet oldani, csak nem voltam biztos magamban ezért kérdeztem meg, de azért köszönöm! :)
Am már régen regeltem a hobbielektronikára :D
Egyéb ötlet ami nem egyenirányítóval kapcsolatos? :D
A tudomány mai állása szerint egyenirányítással lehet.
Vagy a szinuszhullámot megvárod míg kiegyenesedik.
Ha mindent tudnál az elektronikáról, akkor azt is tudnád, hogy váltóból-egyenáramot csak egyenirányítóval lehet csinálni(akár diódás, akár elektronikus)!
Amúgy nem kell ehhez tudás, próbaképp megkérdeztem a szomszéd 12 éves fiát és egyből rávágta hogy egyenirányítóval!
"Egyéb ötlet ami nem egyenirányítóval kapcsolatos? :D"
Van:
Egy elemet töltesz váltóval úgy, hogy másodpercenként 50* megfordítod az elemet a kapcsok között. A szinkronizálást a színuszhoz elég nehézkes megoldani és a forgató mechanikának is elég gyorsnak kell lennie, de nem kell egyenirányító. (a töltéshez) :)
Ha feltöltötte, akkor kész az egyenesáram.
Bár, az elemet ki is hagyhatjuk.
Elég egy váltóáramú motor, ami egy egyenáramú generátort hajt.
Hatásfoka a diódás megoldáshoz képest kicsit rosszabb, de a kérdés szempontjából ez érdektelen!
Kösz a válaszokat :D
Am meg mondtam már tom h egyenirányítóval lehet, csak az annyira egyértelmű, hogy nem is írom le :)
Jóó azéé, nem mindent tudok róla, de az ilyen egyértelmű dolgokat azéé tom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!