Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megszüntetni a...

Hogyan tudom megszüntetni a BitLocker-t?

Figyelt kérdés

HP Pavilion Aero13-be0xxx laptopom van, amin aktív lett a BitLocker. A laptop kb 1 hónapja lett frissítve.

A rendszergazda nem én vagyok, de mindenképp nekem kellene megoldani ezt a problémát. Olvastam pár megoldást, de egyik sem tudta megoldani ezt a helyzetet.

febr. 16. 10:15
 1/1 anonim ***** válasza:

A **BitLocker** egy titkosítási szolgáltatás a Windows operációs rendszeren, amely védi a meghajtókat az illetéktelen hozzáféréstől. Ha szeretnéd **megszüntetni** vagy **letiltani** a BitLockert, az alábbi lépéseket követheted:

### A BitLocker letiltása vagy kikapcsolása:

1. **Nyisd meg a Start menüt**, és keresd meg a **"Vezérlőpult"** alkalmazást, majd kattints rá.

2. A Vezérlőpultban válaszd a **"Rendszer és biztonság"** menüpontot.

3. Kattints a **"BitLocker meghajtó titkosítás"** lehetőségre.

4. Itt láthatod a titkosított meghajtókat. A BitLocker kikapcsolásához kattints a **"BitLocker kikapcsolása"** gombra azon a meghajtón, amelyet titkosítva szeretnél megszüntetni.

5. A rendszer kérhet egy megerősítést, majd elindítja a titkosítás feloldási folyamatát. A titkosítás feloldása **időt vehet igénybe**, különösen nagy méretű meghajtók esetén.

6. Miután a folyamat befejeződött, a BitLocker már nem lesz aktív azon a meghajtón.

### Ha a BitLocker helyreállítási kulcsot kér:

- Ha véletlenül elveszítetted a BitLocker helyreállítási kulcsot, szükséged lesz erre a kulcsra ahhoz, hogy a titkosítást fel tudd oldani. A kulcsot a Microsoft fiókban, egy biztonsági másolatban vagy a rendszeradminisztrátor által biztosított helyen találhatod meg.

### Ha nem találod a BitLocker opciót:

- Ha nem találod a BitLocker opciót a vezérlőpultban, előfordulhat, hogy a funkció nem aktív a gépeden, vagy a Windows Home verziót használod, amely nem tartalmazza a BitLockert (csak a Pro vagy Enterprise verziókban érhető el).

Ez segít deaktiválni a BitLockert, ha már nem szükséges a meghajtó titkosítása. Ha bármilyen problémába ütközöl, vagy további kérdéseid vannak, nyugodtan kérdezz!

tegnap 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!