Van egy videoton Ra6363s tipusú 8ohmos erősítőm, ami min. 40wattot ad le egy kimeneten (két kimenete van).A két videoton dc 2040A tipusú hangfalamat hogy köthetném rá (4ohmosak, 40/50wattosak)?

Ha sorba kötnéd, nem is tudnád rendesen kihajtani, meg amúgy is furán jönne ki, monóra kapcsolhatnád.
"ami min. 40wattot ad le egy kimeneten"
Ez egy felirat a hátulján, ami azt jelenti, hogy minimum 40 W-os hangdobozt dugj rá, mert 20 W-ost esetleg kinyírhatnál vele, ha jobban feltekered. Meg azután olyan is lehetséges, hogy a leégett, zárlatossá vált mélysugárzó, leégeti a végfokot is.
Tehát ez ilyen laikusoknak szóló figyelmeztetés, de én attól simán rádughatok 20 W-os dobozokat, amit normál szobai hangerőn, nem üvöltve használhatnám, ha akarnám.
Hasonló a helyzet, én magam simán rádugnék 4 ohmos sugárzókat, csak azt nem hajtanám ész nélkül, figyelhetném a hűtőbordák melegedését is, hogy meddig lehet menni.
Elvileg másnak ilyen tanácsot nem adhatnék, ha ő megküldi, kinyírhatja, engem fog hibáztatni.
Vicces volt múltkor, valaki belepiszkált ilyen végfokozatba, bár én figyelmeztettem, hogy vigyázzon, ezeknél nincs bocsánat. Egy rossz mozdulat és szeva, elpukkan a végfok.
Persze, az értelmiségi el is pukkantotta, utána itt szentségelt. Pedig én még szóltam is, ha nem ért hozzá, ne piszkáljon.

Még valami, ilyen készülékek használatakor előfordulhat, hogy akaratlan impulzus, váratlan magas hangerő áll elő, kezelési hiba, csatlakozók dugdosása, bármi.
Az ember nem tud hirtelen odakapni a hangerőszabályzóhoz és máris túlterhelődhet valami, ami alul lett méretezve.
Tehát ilyen figyelmeztetések ezt a célt is szolgálják, hogy kezelési hiba miatt ne tudjon kár keletkezni, optimális esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!