Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Légkondi hiba vagy normális...

Légkondi hiba vagy normális működés?

Figyelt kérdés

Üdv. Van kettő légkondim, amiből az egyik működése számomra fura. 3.5 Kw-os és több szobát kell befűtenie. Már az elején tisztáztuk a klímással, hovy nem tudja ellátni ezt a feladatot, de mégis jobb, mint a semmi. Nos ez a Bauknecht típus (elvileg Whirpool almárka) az alábbi hibát produkálja: Elég sűrűn, konkrétan óránként megáll 5-10 percre. Ez alatt nem adja a meleget és a bekapcsoló jelzés villog a beltéri egységen. A kinti egység búg, dolgozik. A klímaszerelő szerint teljesen normális mivel 0-24-ben megy meg kell állnia regenerálni. Nyilván nem képes felfűteni ezeket a szobákat így konkrétan sosem áll le a szezonban csak amikor "regenerál". A szobai képes befűteni azt a kb 15 nm-ert így nem jelentkezik hiba. Logikusan hangzik, de én sokallom ezt a szinte óránkénti megállást. Nyáron ezt nem produkálja, a szerelő reakciója az volt, hogy a kettő üzemmód teljesen más így ne hasonlítsuk össze...

Mivel a ház szigetelése is csapnivaló egyből esik a hőfok amikor megáll a szerkezet arra a kb 10 percre...

Elég sokan foglalkoznak esetleg másodállásban klímatelepítéssel ebből gondoltam, hátha kapok releváns válaszokat. Köszi...

#klíma #gyakori regenarálás #sűrű megállás
dec. 30. 12:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyanítom,hogy a regenerálás alatt a szerelő leolvasztást ért. Vagyis ilyenkor már le tud fagyni a kültéri, ezért hütő üzemmódba kapcsol,hogy a kültéri felmelegedjen, ez normális dolog, az én Mideám is csinálja.
dec. 30. 13:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Valóban le van fagyva a kültéri, tavaly kiolvasztottam hajszárítóval, de ilyen időben nyilván vissza fagy az éjjel...Bár egy próbát megérhet megint hátha napokig bírja végül is nem kell dolgozni...
dec. 30. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindig is le fog fagyni ha nincs külön fűtése, ezen a hajszárítózásod sem segít. Ez normális működés, és minnél hidegebb lesz,annál gyakrabban is fog leolvasztásba kapcsolni, és nem csak este. Ez normális dolog,felesleges aggódni miatta.
dec. 30. 13:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Így van, leolvaszt, ami teljesen normális. -5 fokig még elleszel vele, annál hidegebb külső hőmérséklet esetén viszont fázni fogsz bent.
dec. 30. 14:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat. Erre nincs esetleg egy megoldás? Vagy erre nem gondoltak a tervezők? Mivel csak ezzel fűtök jelenleg számomra elég nagy probléma. Köszi...
dec. 30. 15:39
 6/9 anonim ***** válasza:
A klímával való fűtést elsősorban az átmeneti időszakra találták ki, amikor még nincsenek mínuszok kint, nappal meg elég meleg van, hogy leolvadjon. Ez egy költségcsökkentő bónusz, ha már hűtésre van klímád, akkor az átmeneti időszakban olcsóbban tudsz fűteni vele, mint más módon. Télire kiegészítő fűtésnek jó a meglévő mellé, hogy az kevesebbet menjen. Például ha fával fűtesz, éjszakára begyújtasz, akkor jó meleg van, de reggelre már hideg, arra az időre be tud indulni a klíma, így nem fogsz fázni ébredéskor, nappal temperál amíg nem vagy otthon, este amikor hazaérsz pedig ismét begyújtasz.
dec. 30. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Így működik a klíma. Ha leálláskor kiszaladsz és ránézel, le lesz fagyva. Aztán zúg-búg és a jég leolvad. Ehhez hőt viszont a szobából veszi. Ami gond, ha ez 10 percig tart óránként. Nekem kb. 5 perc, de sosem mértem. Egy szigetelt ház sokat dobna a hőérzeten. Javaslom, amíg ez a leállás tart, kapcsolj be egy pár ezer forintos ventilátoros hősugárzót!
dec. 30. 16:04
 8/9 anonim ***** válasza:

"Erre nincs esetleg egy megoldás? "

De, te mondtad, hogy más olvasztottad le hajszárítóval.

"Vagy erre nem gondoltak a tervezők?"

Hogy helyetted gondolkodjanak? Az nehéz.

Sőt, neked még úgy se ment, hogy ezt már a klímás elmondta, és tudtad, hiszen itt le ís írtad nekünk.

A tervezőknek annyi lehetőségük maradt, hogy a leolvasztás beleépítették. Van olyan, amiben ugyanezt nem megállással és visszakeringetéssel oldja meg, hanem elektromos fűtéssel.

Természetesen mindeig vannak roszabb és jobb megoldások, valamint alacsonyabb és magasabb árak. A user mindig csak utólag panaszkodik, hogy ez sz@r.

A készülékvásárláskor mindig visszahúz, jólesz nekem az olcsóbb is, nem fogok én folyton fűteni vele. Nem a fenét.

De ne legyen igazam, elhiszem hogy szakemberrel méreteztettél, számíttattál, és rakattál fel megfelelő rendszert. És most kiderült, hogy alul lett méretezve.

Ebben az esetben annál kell reklamálni, aki ezért felelős. Megnézni a szerződéseket, ajánlatokat, mi szerepelt a terven, mi valósult meg, mi csúszott el, stb. Itt nem a klímádban van a hiba. Az teszi, amire képes.

dec. 30. 16:09
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi az ismételt válaszokat. 👍

Most tettem egy újabb hajszárítós kört...

Tisztában vagyok azzal is, hogy kiegészítő fűtés, azzal is, hogy nem képes lefedni a nagy területet, na meg azzal aztán végképp, hogy a házamon nincs szigetelés, de próbálom kihúzni ezzel mert a gázkazánom idejét múlt és sokat fogyaszt, egyedül fizetem a rezsit így ezen spórolok, amíg nincs fázós asszony addig nekem jó ez...

Köszi még egyszer.

dec. 30. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!