Légkondi hiba vagy normális működés?
Üdv. Van kettő légkondim, amiből az egyik működése számomra fura. 3.5 Kw-os és több szobát kell befűtenie. Már az elején tisztáztuk a klímással, hovy nem tudja ellátni ezt a feladatot, de mégis jobb, mint a semmi. Nos ez a Bauknecht típus (elvileg Whirpool almárka) az alábbi hibát produkálja: Elég sűrűn, konkrétan óránként megáll 5-10 percre. Ez alatt nem adja a meleget és a bekapcsoló jelzés villog a beltéri egységen. A kinti egység búg, dolgozik. A klímaszerelő szerint teljesen normális mivel 0-24-ben megy meg kell állnia regenerálni. Nyilván nem képes felfűteni ezeket a szobákat így konkrétan sosem áll le a szezonban csak amikor "regenerál". A szobai képes befűteni azt a kb 15 nm-ert így nem jelentkezik hiba. Logikusan hangzik, de én sokallom ezt a szinte óránkénti megállást. Nyáron ezt nem produkálja, a szerelő reakciója az volt, hogy a kettő üzemmód teljesen más így ne hasonlítsuk össze...
Mivel a ház szigetelése is csapnivaló egyből esik a hőfok amikor megáll a szerkezet arra a kb 10 percre...
Elég sokan foglalkoznak esetleg másodállásban klímatelepítéssel ebből gondoltam, hátha kapok releváns válaszokat. Köszi...
"Erre nincs esetleg egy megoldás? "
De, te mondtad, hogy más olvasztottad le hajszárítóval.
"Vagy erre nem gondoltak a tervezők?"
Hogy helyetted gondolkodjanak? Az nehéz.
Sőt, neked még úgy se ment, hogy ezt már a klímás elmondta, és tudtad, hiszen itt le ís írtad nekünk.
A tervezőknek annyi lehetőségük maradt, hogy a leolvasztás beleépítették. Van olyan, amiben ugyanezt nem megállással és visszakeringetéssel oldja meg, hanem elektromos fűtéssel.
Természetesen mindeig vannak roszabb és jobb megoldások, valamint alacsonyabb és magasabb árak. A user mindig csak utólag panaszkodik, hogy ez sz@r.
A készülékvásárláskor mindig visszahúz, jólesz nekem az olcsóbb is, nem fogok én folyton fűteni vele. Nem a fenét.
De ne legyen igazam, elhiszem hogy szakemberrel méreteztettél, számíttattál, és rakattál fel megfelelő rendszert. És most kiderült, hogy alul lett méretezve.
Ebben az esetben annál kell reklamálni, aki ezért felelős. Megnézni a szerződéseket, ajánlatokat, mi szerepelt a terven, mi valósult meg, mi csúszott el, stb. Itt nem a klímádban van a hiba. Az teszi, amire képes.
Köszi az ismételt válaszokat. 👍
Most tettem egy újabb hajszárítós kört...
Tisztában vagyok azzal is, hogy kiegészítő fűtés, azzal is, hogy nem képes lefedni a nagy területet, na meg azzal aztán végképp, hogy a házamon nincs szigetelés, de próbálom kihúzni ezzel mert a gázkazánom idejét múlt és sokat fogyaszt, egyedül fizetem a rezsit így ezen spórolok, amíg nincs fázós asszony addig nekem jó ez...
Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!