Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Találtam egy airpods 4et mit...

Kiforditottfiu kérdése:

Találtam egy airpods 4et mit kezdejek vele, tudom anélkül androidon használni hogy a TEK rám baszná az ajtót vagy eresszem neki a dunának?

Figyelt kérdés

dec. 17. 17:59
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Ahogy az a jogszabályban szerepel, vissza kell juttatnod a tulajdonoshoz, vagy ha ezt nem tudod megtenni, a helyi jegyzőhöz (vagy a helyi rendőrkapitányságra):

"5:55. § [A találó kötelezettsége]

(1) A találó köteles a talált dolgot a találástól számított nyolc napon belül a dolog elvesztőjének, tulajdonosának, a dolog átvételre jogosult más személynek vagy a találás helye szerint illetékes jegyzőnek átadni.

(2) A jegyzőnek való átadáskor a találó nyilatkozni köteles arra nézve, hogy igényt tart-e a dolog tulajdonjogára. A találó igénybejelentéséről a jegyző igazolást ad."

ha közlekedési eszközön találod, akkor leadhatod a forgalmi irodában:

"5:59. § [Közönség számára nyitva álló helyen talált dolog]

(1) A közönség számára nyitva álló épületben vagy helyiségben, továbbá közforgalmú közlekedési és szállítási vállalat szállítóeszközén talált dolgot a találó köteles az üzemeltető alkalmazottjának késedelem nélkül átadni. Az ilyen dolog tulajdonjogára a találó nem tarthat igényt."

Forrás: a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény ( [link] )

dec. 17. 18:13
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Annyira fel tud háborítani, amikor azt látom, hogy valakinek ennyire gumiból van a gerince, miközben más még egy üveg étolajat is visszavisz a boltba, hogy kifizesse, mert a kasszás véletlenül nem húzta le rendesen..

Nyugodtan pontozzon le bárki, de hányok az ilyen emberektől mint amilyen a kérdező..

dec. 17. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

Miért,az airpodsban van nyomkövető vagy bármi más védelem ami azonosítja ha hirtelen már nem az eredeti vásárlója használja?

Ha leadja a rendőrségnek vagy máshová az hogyan találná meg a tulajt?

Ha valaki bemegy a rendőrségre hogy x városban elhagyta a fülhallgatóját vajon mi történik?Komolyan veszik és elkezdik "keresni" vagy megmosolyogják?

dec. 17. 18:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 Ha nem is adja le a kérdező a rendőrségnek, annyit MINIMUM illene, hogy felteszi például egy talált tárgyak face csoportba. Vagy ha nem is egy face csoportba, de valamilyen módon megpróbálni visszajuttatni a tulajdonosához.
dec. 17. 18:31
 5/9 Thunderfairy ***** válasza:
32%
Amit találtam az már az enyém. Egyéb kérdés?
dec. 18. 18:34
 6/9 anonim ***** válasza:

#5: Nem, az valakié, amit elvesztesz.

Ha nem teszel meg minden tőled telhetőt az eredeti tulajdonosához való visszajuttatásáért, büntethető vagy:

"378. § (1) Aki

a) a talált idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, illetve

b) a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza,

vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény ( [link] )

dec. 18. 18:50
 7/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Semmit, próbáld ki és használd, sosem fogja senki megtudni ki a tulajdonosa. Ha fel is teszed a netre, attól még akárki jelentkezhet érte, hogy az övé volt, az sem biztosíték. Más azért egy beazonosítható eszköz megtalálása, visszajuttatása, etikai mivolta. Gubanc akkor van, ha a tulaja esetleg lopást bejelent és valahogy kinyomozzák, hogy te vihetted el, de erre is marha kicsi az esély.
jan. 5. 23:47
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Azert azt meg tudja a tulaj mondani, hogy hol hagyta el, meg ha esetleg nagyobb karc vagy szepseghiba van rajta, es azt megmondja, akkor az alapjan tudni, hogy valoban o-e a tulaj 😃
jan. 6. 00:04
 9/9 anonim válasza:
Szerintem add le, mert eltelt a nyolc nap, és én feljelentést teszek, hogy Kiforditottfiu a gyk-n talált egy airizét és nem adta le. IP alapján megleszel és kopogtatni fog a TEK :)
jan. 9. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!