Más is regisztrált már az ugyfelkapu+ rá?
Lehet, hogy generálni kellene egy új jelszót, amihez kell az email-cím természetesen, oda kapod a linket vagy jelszót, pontosan már nem emlékszem.
Meg egy időben a böngészőben tárolt cookie kezelésével is voltak gondjai a rendszernek, azt kellett törölni.
Arra már nem emlékszem, hol írták ezt a jelszógenerálást, de van egy ilyen is:
12. Ha mindent jól hajtunk végre, akkor sikeresen megtörténik a kétfaktoros azonosítás beállítása. A betöltődő új oldalon szerepel egy törlőkód (ezzel törölhető a későbbiekben az Ügyfélkapu+ regisztráció), ezt mindenképpen érdemes lejegyezni, majd kipipálni az erről szóló fehér rubrikát, majd megnyomni a Befejezés gombot.
NAGYON FONTOS: a Befejezés gomb megnyomása után meg kell várni, hogy a rendszer automatikusan visszaléptessen az Ügyfélkapu bejelentkezési oldalra, csak ezt követően lesz érvényes a regisztráció. Ellenkező esetben az egész folyamat érvényét veszti, és az Ügyfélkapu+ nem fogja elfogadni a felhasználónevet és a jelszót, és a kétfaktoros azonosításig el sem lehet jutni.
Ugyanaz a jelszó kell a pluszra is.
"Nem értem mire jó ez az ügyfélkapu plusz"
Pont a kétlépcsős miatt jó.
"a digitális állampolgárság a végleges"
DÁPra például én nem tudok regelni, mert régi a személyim. Gondolom vagyunk még pár millióan így. Szóval előbb ezt kell megoldani, de addig is a kétlépcsőssel biztonságosabbá teszik a rendszert.
Én meg azt nem értem hogy a néhány pontból álló magyar, világos leírás alapján sem tudja valaki megcsinálni.
Annó a krétás feltörésnél mondták hogy azért nincs kétlépcsős, mert a tanárok - két diplmával - nem tudják használni.
Most meg a könyvelők - szintén javarészt diplomával - nem képeset sem regisztrálni, sem használni a rendszert... és ilyenekre bízzam az adataimat, pénzügyeimet.
Tragédia ez a digitális sötétség és tehetetlenség... öcsém... egy kibaltázott kódot kell bemásolni!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!