Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elem "hirtelen" lemerülésének...

Elem "hirtelen" lemerülésének mik lehetnek a kiváltó okai ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Van egy kis vitám a munkatársammal, aki szerint nem ellenőriztem, hogy lemerültek az elemek (mérőműszer nincs, csak az elemmel működő eszköz működését lehet kipróbálni). AAA elemnél és gombelemnél is tapasztaltam, hogy amikor legutóbb használatba vettem az eszközöket, amelyben az elemek voltak, akkor még működtek. 1-2 napra rá már nem működtek, amikor használni akartam vagy épp a munkatársam próbálta. Az elemek nem tudom, mennyire voltak már lemerüléshez közel vagy épp frissen lettek cserélve valaki más által. Mi lehet az oka, hogy legutóbb még működik az eszközben az elem, utána már kikapcsolt állapotban is lemerül? Az eszközöket nap végén kikapcsolt állapotban hagytam, a tárolóhelyük hőmérséklete 15 fokra hűlhet le hajnalra, majd reggel nézi a kolléga kb. ugyanezen a hőmérsékleten, hogy miért nem cseréltem ki, ha láttam, hogy nem működik. Mondtam, hogy legutóbb még működött. Hülyének nézett, hogy szerintem időközben is lemerülhetett kikapcsolt állapotban. Mi történhett, oxidácio? Hőmérsékleti befolyás? Sérülés nem volt az elemen.
ma 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sokat segítene ha elmondanád milyen eszközökről van szó. Előfordulhat hogy valami kikapcsolt állapotban is meríti az elemet.
ma 11:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Bármi.

Pl. kikapcsolt állapotban is minimálisan fogyaszt a szupertitkos fluxuskondenzátor.

Vagy csak a bekapcsoláshoz több energiára van szükség, mint a folyamatos üzemhez.

ma 12:07
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Hőmérsékleti befolyás?

Még mindig jobb, mint az elektrolitkifolyás.

Gyakori kérdésekben tiltani kellene most már az "eszköz" szót, mert sokan módszeresen visszaélnek vele.

Ilyen a "szolgáltató" is.

ma 12:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Legközelebb jelöld meg egy alkoholos filctollal az elemeket úgy, hogy rajtad kívül ne tudjon róla senki, azután fényképezd le a telefonoddal.

Nehogy már a munkatársad téged gyanusítson meg, miközben neki kellett az elem valami másba és lusta volt venni.

Még az is lehet, hogy az egyik ilyen elemgyűjtő kukából a munkatársad vissza rak néha pár rossz elemet, a jókat meg hazaviszi.

Valamint, ha nincs elzárva az a valami és bárki bekapcsolhatja, akkor az a bárki be is kapcsolja/nyomkodja. Már csak a vicc kedvéért is.

ma 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!