Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen megbízható, de nem...

Milyen megbízható, de nem professzionális / nem költséges adó-vevőt (walkie-talkie) tudnátok javasolni túrázáshoz?

Figyelt kérdés

Tapasztalattal rendelkezőktől kérdezném, hogy milyen adó-vevőt javasoltok ami megbízható? Nem vitát akarok indítani, csak nulla ismeretem van a lakossági adó-vevők téren. A következő szempontok szerint keresek, tehát ne a magadnak a legjobbnak gondolt walkie-talkie-t írd:

• Legyen viszonylag nagy hatótávolságú és megbízható, strapa, jó akkumulátor, stb. Nagy hatótávolság alatt nem a katonai eszközöket értem, hanem egy alkalmanként használt adó-vevő kellene, valahol 10-15 km hatótávolsággal (terepen is).

• Városon belül és terepen is legyen használható.

• Motorola nekem most szükségtelen és drága, de látok ilyeneket a Decathlon-ban is, és egyéb helyeken, de azok noname márkák, legalábbis nekem ismeretlen.

Köszönöm!

dec. 5. 09:33
 1/6 A kérdező kommentje:

Kiegészítés 1: látok ilyet jó áron → Baofeng UV5R, bár elég "esztétikátlan".

Kiegészítés 2: legyen könnyen kezelhető egy gyermek számára is, és az sem baj ha nem úgy néz ki, mint a fenti példa, egy kislány ilyen szempontok is számítanak. (nem, ne legyen rózsaszín)

dec. 5. 09:46
 2/6 A kérdező kommentje:
* ...kislányNAK ilyen...
dec. 5. 09:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A decathlonos és hasonló kis cuccok 0,5W-ra vannak korlátozva. Ennyi az a teljesítmény ami törvényileg megengedett egy PMR rádiónak.

A nagyobb teljesítményű rádiók mint például az 5W-os baofeng uv5 szabálytalan, de senki nem fogja ellenőrizni. Sokan használunk ilyen teljesítményű rádiókat.

10-15 km az felejtős erdőben. De még nyilt téren sincs meg a 15 km. Nekem 7 km volt a legnagyobb táv amit át tudtunk hidalni. Városban meg aztán plána felejtős a 10 km. Ott mindenféle zavar is van, meg a házak sokat árnyékolnak.

Kislánynak vegyél rá tokor, vagy pigálja ki lakfilccel :)

A kezelése egyszerű, egy gombot kell megnyomni amikor beszélni akar. Meg egy tekerővel lehet állítani a hangerőt.

Ha be van állítva neki a csatorna le kell zárni a billentyűzárat (amelyik rádión van) és elnyomkodni sem tudja.

dec. 5. 11:42
 4/6 Morzsi007 ***** válasza:
Pedig pont Motorola-t javasoltam volna. 15 km az nagyon sok főleg erdőben és lakott területen.
dec. 5. 12:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már többet tudok, mint amikor ezt a kérdést feltettem. A Motorola javaslatot megnézném.
dec. 5. 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

itt érdemes körülnézni!

Illetve Robit az üzemeltetőt érdemes megkeresni, nagyon vágja a témát

dec. 5. 14:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!