Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Veritas Famula Electronic...

Veritas Famula Electronic (régi, NDK - s) varrógép dobozából esett ki a képen lárható (kb. 1x2 cm) műa. Mi lehet a funkciója?

Figyelt kérdés

[link]

Működik a gép, csak nem szépen ( csúnyán varr. Lehet, hogy ez a kis 'valami' hiányzik belőle valahonnan?

nov. 27. 14:09
 1/4 A kérdező kommentje:

Fotó még:

[link]

nov. 27. 14:13
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ámbár én is csak néhányat láttam összesen, de nem szokott lenni ilyen alkatrész a varrógépekben és a csúnya varrást általában más okozza, hanem például a szálfeszítést rendesen be kell állítani.

Hasonló képet találtam:

[link]

[link]

Valószínűleg tartozott hozzá ilyen rudazat:

[link]

PDF 21. oldal:

[link]

Lehet, hogy az un. varrásszélesség / steppelésvezetőnek egy másik formája, de funkcionálisan azonos.

Ebben az esetben (ha igaz a feltételezés) csak mutatja a gépkezelőnek, hogy a steppelési távolságot mihez viszonyítsa, amúgy semmi különös.

nov. 27. 17:04
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

PDF-ként nem volt meg a hozzávaló leírás, vagy csak fizetős formában, ezért nem találtam elsőre.

De videóként feltették az eredetit:

https://www.youtube.com/watch?v=H3VVNsOZRpY

0:40-nél a 7. számú alkatrész, meg a továbbiak. Eszerint helytálló a feltételezés.

nov. 27. 17:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!!
nov. 28. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!