8000Hz körüli, időszakosan sípoló hangot hallunk, mi lehet az oka?
Ilyen 8000Hz körüli sípolást hallok néha, de édesanyámnak felhoztam, és azt mondta ő is ugyanígy hallja, viszont ő másik szobában, a lakás ellentétes oldalán.
Eddig úgy voltam vele, hogy biztos csak a zúg fülem vagy valami, de úgy néz ki, hogy ez jön valahonnan, mert ha más irányba fordítom a fejem, változik az erőssége, néha hosszabb ideig nem hallom, néha pedig hosszabb ideig hallom, max néhány másodperces szünetekkel.
Nagyon régóta hallom ezt, napközben is, de éjszaka is. Persze éjszaka amikor aludni szeretnék, akkor jobban felfigyelek rá, mert olyankor csend van, és nem köti le más az agyamat.
Frekvencia generátor app-pal hasonlítottuk össze, úgy jött ki hogy 8000Hz körül lehet. Ezt édesanyám is megerősítette, hogy ilyesmit hall. Legközelebb ha eszembejut, megnézem mit hall a telefonom mikrofonja, ha kimutat valamit.
Amikor hallod, kapcsold le a lakásban az áramot.
Én egy kapcsolóüzemű tápra gondolok.
Ilyen alacsony szintű magas hangok a falon már nem jönnek át, a lakásban valamelyik készülék tápegységéből jöhet valószínűleg.
Felesleges mikrofonozni, esetleg a füledhez rakhatsz egy papírtölcsért, ami nem csak erősíti a jelet, hanem a helyes irány "bemérését" is elősegíti.
Kapcsolóüzemű tápra gyanakszom én is, de nem tudom melyik kapcsolgatna időszakosan. Hacsak nem haldoklik valamelyik és azért csinálja csak bizonyos időközönként. Végülis a régi telefontöltőm is hasonló hangot adott ki, csak hangosabban, és folyamatosan amíg be volt dugva, na meg azt pontosan tudtam hogy honnan jön.
Tölcséres megoldás jó ötlet, majd kipróbálom.
Mikrofonozást csak a frekvencia megállapítására gondoltam, hátha az alapján jobban meg lehet tippelni, hogy mi lehet az.
Legközelebb ha hallom és a gép sem megy, lehúzom az elosztómat, hátha monitor, tv, led szalag vagy valami hasonló eszköz okozza ami a szobában van.
Viszont érdekes, hogy ugyanazt halljuk két egymástól távol lévő szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!