Hozzáértő által javított tápkábel mennyire tekinthető biztonságosnak eredeti állapotához képest?
Van egy eszközöm, 24v 2a hálózati adaptert használ, sikeresen szétrágra a kutya a barrel jack és a táp közötti részen a vezetéket.
Mivel nem találtam megfelelőt megvételre, elvittem egy helyi pc boltba, ott mondták, hogy szakszerűen megjavítják nekem, észre se lehet majd venni. Mennyire biztonságosak ezek? Nyilván a gyártónak van valami tanúsítványa ehhez, a pc boltnak feltehetőleg nincs.
"Mennyire biztonságosak ezek?"
Amennyire sikerül jól megcsinálni.
A vezeték cseréjéhez szét kell szedni az adaptert.
Sajnos nagyon sok ilyen adaptert úgy gyártanak, hogy nem szerelhető egyáltalán.
Az ilyennek a műanyag háza össze van hegesztve ultrahanggal (vagy ragasztva van) amit kulturáltan szétszedni igencsak nagy kihívás. Sokszor nem is lehet.
Ha szétszedhető, akkor meg lehet csinálni rendesen.
"...a gépe mellől vélelmezi, hogy nem 230 V-os (funkciójában) drótot kéne reparálni."
Gondolom a "nagy magabiztosság" onnan ered, hogy a kérdező leírta hogy a kutya az adapter és a barrel jack közötti vezetéket rágta szét.
A barrel jack ilyen:
Ez pedig az adapter szekunder oldalán van (a 24V-os vezeték végén).
Ha levágják a vezetéket, toldás normális forrasztással, burkolás zsugorcsővel több rétegben (külön az erek, külön az egész kábelre), az funkcionálisan tökéletesen ellátja a feladatát. Hogy kivágnak kábeldarabot vagy komplett toldanak hozzá egy másikat, mellékes ilyen szempontból.
Nem is hálózati vezeték, hiszen a végét amúgy is megfoghatod bármikor, nem öl meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!