Hogyan lehet leszedni a szigetelő festéket a vezeték sodronyról, melynek minden szála festett?
Figyelt kérdés
Nagyon vékony fülhallgató vezeték. Nem szeretném szálanként lekaparni. Gázlángon leégettem, de szigetelő maradt.tegnap 22:54
1/4 anonim válasza:
A láng miatt lehet, hogy oxidálódott, kormolódott, finom csiszolópapírral óvatosan csiszold meg, akkor lehet, hogy jó lesz. Régebben a litzehuzaloknál úgy csinálták, hogy gyufalánggal leégették a zománcszigetelést, majd utána gyorsan denaturált szeszbe mártották. Megpróbálhatsz valamilyen festékleoldószert, például kromofágot is. Belemártod a vezeték végét egy ideig, aztán, ha minden igaz, leválik róla a zománc szigetelés. Utána, ha szükséges finom csiszolópapírral óvatosan megtisztítod, összesodrod a szálakat és összeforrasztod azokat.
2/4 anonim válasza:
Én forrsztás előtt megkapargattam tapétavág élével. Nem egyenként, hanem szétsodortam, aztán egy ilyen "gumiszőnyegen", amin forrasztani szoktam, lefektettem és megkapargattam, mint a háziasszonyok a sárgarépát pucoláskor.
Nem tudom mennyire sikerűlt lekaparni, de az ón megfogta rendesen utána.
3/4 anonim válasza:
Ha csak ónnal futtatni cél, akkor csavarlazító elég jól működik, még a szigetelés alá is befut az ón. Tocsognia kell benne, és nagyon-nagyon jól szellőző helyen érdemes alkalmazni ezt a kis puruttya cheatkódot.
4/4 anonim válasza:
Forrasztópáka pár másodperc alatt simán leégeti a lakkszigetelést és ónozható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!