Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van összefüggés a szín és a...

X0 kérdése:

Van összefüggés a szín és a minőség között?

Figyelt kérdés
Apám mondta vagy 30 éve, hogy a fehér színű termékek jobb minőségűek, talán a feketék a leggyengébbek. Tényleg van ilyen szabály? Ha van, szabvány, vagy csak szokás? És mennyire tartják be? Csak számítástechnikai példákat tudok mondani, és apám egyáltalán nem értett hozzájuk. Például a Verbatim floppy, CD, DVD-RW fehér, igaz lehet hogy csak a Lightscribe miatt. Viszont tudtommal a 3M, Polaroid is jó, az mégis fekete. Az IBM 2,88 MB-os floppy fehér. Az IBM z számítógépek feketék, a Tandem Computers Nonstop Servere is, tudtommal az Alpha processzorosak is. A zenét tartalmazó műsoros hangkazetták általában fehérek, de apámnak volt egyházi énekeket tartalmazó fekete is, az üres hangkazetták általában feketék, a VHS videokazetták is, a műsorosak is. IBM RS6000-es számítógépekből van fehér és fekete is. A DVD-RW-k általában színesek. Köszi.

nov. 2. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Én eddig csak rossz minőségű gumiabroncsot kaptam az autómra, és lám, mind fekete volt...
nov. 2. 21:02
 2/11 A kérdező kommentje:
1-es: az a térfogatnövelő szénpor miatt van, egyébként van fehér abroncs is. Direkt nem írtam a gumiabroncsot, mert ott fizikai, kémiai okai vannak, meg az ára is minek legyen magasabb ha nem jobb.
nov. 2. 21:12
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Az csak egy burkolat...
nov. 2. 21:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Általánosságban nincs ilyen összefüggés a szín és minőség között. A szín csak egy design eszköz. Persze az lehet, hogy egy gyártó marketing okokból a prémium termékeit más színben gyártja. Ha minden PC-je fekete volt, akkor a prémium kategóriás fehér lesz. Vagy az iparágban mindenki feketét készít és jön valaki, aki azzal tűnik ki, hogy fehéret (pl. Apple fülhallgatók).
nov. 2. 21:58
 5/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Soha nem volt ilyen szabály vagy szabvány, a számítógépházak is csak a kor divatját követték.

Amit én utáltam, az ezüst színű televíziók, amit a marketing kedvért csináltak, mert az emberek vevők voltak rá, az adott kor divatjaként is.

De ez engem mindig a kályhaezüstre emlékeztetett, vagy ki tudja miért, de nem bírtam. Fekete készüléket inkább.

Ha már TV, voltak és vannak is fehér TV-k is, ha valakinek az tetszik a szobába vagy konyhába, de a belseje nem más, csak ritkább.

Itt is valószínűleg a marketing dominál, a gyártók felmérik az igényeket és azt gyártják, amit vesznek az emberek.

nov. 2. 21:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen, ez egy totál hülyeség.
nov. 3. 01:29
 7/11 Szirty ***** válasza:

"Van összefüggés a szín és a minőség között?"

Ha a minőséget kifejezetten színnel jelölik, akkor van.

Ha az anyag/készülék színe szándékos jelölés nélkül is (pl. fizikai jellemzők okán) meghatározza a minőséget, akkor van.

Más esetben nincs.

nov. 3. 13:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Vannak olyan audiofil őrültek, akik szerint a fehér színű hálózati kábellel jobban szólt az erősítő, mint a feketével. Junoszty televízió volt például piros színű is, fehér színű is, aztán volt még valamilyen szovjet színes tv, ami sárga színű volt, egyik sem volt egy csúcskategória. Nincs ilyen szabály, hogy a színtől függ a minőség.
nov. 3. 13:21
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

7-es: "Ha a minőséget kifejezetten színnel jelölik, akkor van": pont az a kérdés, hogy a minőséget színnel jelölik-e. Eddig annyit tudok, hogy a fehér floppy, CD, DVD, hangkazetta jó minőségű, a rossz minőségű floppy fekete. De ezektől még lehet jó minőségű fekete is: 3M, stb.

nov. 3. 15:10
 10/11 Szirty ***** válasza:

"pont az a kérdés, hogy a minőséget színnel jelölik-e."

Az volt a kérdés, hogy van-e összefüggés a szín és a minőség között.

Ez pedig nem ugyanazt jelenti, mivel összefüggés egyéb okból is lehetne (elméletileg).

Nincs ilyen szokás, szabály meg még annyira sincs.

Talán a Bosch csinált olyat hogy szerszámgépeknél a színével jelölte hogy milyen szegmensbe szánta a készüléket (barkács vagy ipari igénybevételre).

De ott sem feketével vagy fehérrel van jelölve, hanem zölddel és kékkel.

nov. 4. 07:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!