Van összefüggés a szín és a minőség között?
Soha nem volt ilyen szabály vagy szabvány, a számítógépházak is csak a kor divatját követték.
Amit én utáltam, az ezüst színű televíziók, amit a marketing kedvért csináltak, mert az emberek vevők voltak rá, az adott kor divatjaként is.
De ez engem mindig a kályhaezüstre emlékeztetett, vagy ki tudja miért, de nem bírtam. Fekete készüléket inkább.
Ha már TV, voltak és vannak is fehér TV-k is, ha valakinek az tetszik a szobába vagy konyhába, de a belseje nem más, csak ritkább.
Itt is valószínűleg a marketing dominál, a gyártók felmérik az igényeket és azt gyártják, amit vesznek az emberek.
"Van összefüggés a szín és a minőség között?"
Ha a minőséget kifejezetten színnel jelölik, akkor van.
Ha az anyag/készülék színe szándékos jelölés nélkül is (pl. fizikai jellemzők okán) meghatározza a minőséget, akkor van.
Más esetben nincs.
Köszi a válaszokat.
7-es: "Ha a minőséget kifejezetten színnel jelölik, akkor van": pont az a kérdés, hogy a minőséget színnel jelölik-e. Eddig annyit tudok, hogy a fehér floppy, CD, DVD, hangkazetta jó minőségű, a rossz minőségű floppy fekete. De ezektől még lehet jó minőségű fekete is: 3M, stb.
"pont az a kérdés, hogy a minőséget színnel jelölik-e."
Az volt a kérdés, hogy van-e összefüggés a szín és a minőség között.
Ez pedig nem ugyanazt jelenti, mivel összefüggés egyéb okból is lehetne (elméletileg).
Nincs ilyen szokás, szabály meg még annyira sincs.
Talán a Bosch csinált olyat hogy szerszámgépeknél a színével jelölte hogy milyen szegmensbe szánta a készüléket (barkács vagy ipari igénybevételre).
De ott sem feketével vagy fehérrel van jelölve, hanem zölddel és kékkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!