Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valaki ért villanyorakhoz?...

Valaki ért villanyorakhoz? Eltudná magyarázni mi mit jelent mik ezek a kapcsolok?

Figyelt kérdés

Színekkel van jelölve. 130négyzetméteres hàzam van. Az udvaron van egy melléképulet kishaz.. mik ezek a kapcsolok? Tudom az egyik a bojler óràé. De melyik színű a főkapcsolo?(Húztam egy színes csikot hogy könnyebb legyen elmagyarázni)

[link]

okt. 30. 20:08
 1/6 anonim válasza:

Mindegyiken van egy fökapcsolo. Az a pöccintős t alaku vmi.

Le tudod zárni egyik órán a villanyt, masikon a bojlert, 3.on pl a hűtőt stb

okt. 30. 20:10
 2/6 anonim válasza:
*szerintem. De nem vagyok szakember..
okt. 30. 20:10
 3/6 anonim válasza:
100%
Nekünk a fő kapcsoló égett szét a villany órában szerencsére ki cserélte az emasz. Mit érdemes csinálni? Szerintetek a tetőn jövő vezetéket nem kellene átnézetni?
okt. 30. 20:19
 4/6 anonim válasza:
Van két villanyóra. Ami a villanyóra mellett/alatt van azt ha lekapcsolod akkor mindent lekapcsolsz ami arról a villanyóráról megy. Valószínű azért van két villanyóra mert az egyik a standard, a másik a H-tarifás (vezérelt). Ez utóbbi lehet a modernebbnek kinéző és erre lehet kötve a bojler (rózsaszín). A két kék meg a lila azt meg ha lekapcsolod akkor kiderült hogy mi ment róla.
okt. 30. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Négyesnél a pont. Jól látható a digitális villanyóra mellett az éjszakaiáram (bocsánat: vezérelt tarifa) kapcsoló a két piros bigyóval.

Amelyiken átmegy a plombadrót, az igen nagy valószínűséggel főkapcsoló. (piros és vattacukorszínű). Többet nem mondhatok, eléggé logikátlan ez az elrendezés. Meg aztán mivel bizonyítom a bíróságon, hogy nem az én rossz tippem miatt b@szott meg az áram? Nem tréfadolog a villanyszerelés.

okt. 31. 07:06
 6/6 Szirty ***** válasza:

"De melyik színű a főkapcsolo?"

Ezek nem kapcsolók, hanem megszakítók. De lehet vele kapcsolni is igen.

A bejövő oldali ("főkapcsoló") mindig az amelyik plombával védett (rózsaszínnel és pirossal jelölt).

A többi az elmenő szakaszok megszakítója (kékkel és lilával jelölt).

okt. 31. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!