Valaki ért villanyorakhoz? Eltudná magyarázni mi mit jelent mik ezek a kapcsolok?
Színekkel van jelölve. 130négyzetméteres hàzam van. Az udvaron van egy melléképulet kishaz.. mik ezek a kapcsolok? Tudom az egyik a bojler óràé. De melyik színű a főkapcsolo?(Húztam egy színes csikot hogy könnyebb legyen elmagyarázni)
Mindegyiken van egy fökapcsolo. Az a pöccintős t alaku vmi.
Le tudod zárni egyik órán a villanyt, masikon a bojlert, 3.on pl a hűtőt stb
Négyesnél a pont. Jól látható a digitális villanyóra mellett az éjszakaiáram (bocsánat: vezérelt tarifa) kapcsoló a két piros bigyóval.
Amelyiken átmegy a plombadrót, az igen nagy valószínűséggel főkapcsoló. (piros és vattacukorszínű). Többet nem mondhatok, eléggé logikátlan ez az elrendezés. Meg aztán mivel bizonyítom a bíróságon, hogy nem az én rossz tippem miatt b@szott meg az áram? Nem tréfadolog a villanyszerelés.
"De melyik színű a főkapcsolo?"
Ezek nem kapcsolók, hanem megszakítók. De lehet vele kapcsolni is igen.
A bejövő oldali ("főkapcsoló") mindig az amelyik plombával védett (rózsaszínnel és pirossal jelölt).
A többi az elmenő szakaszok megszakítója (kékkel és lilával jelölt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!