Van olyan, az átlagosnál kisebb méretű diktafon, ami könnyen kibír napi 8-9 óra használatot, és nagyjából könnyű is róla gépre kábelesen áthúzni a hangfájlokat?
Nem igazán az ilyen tollas rejtett diktafon/fényképezőgép/kamera kémcuccokra gondoltam, mert én nem kémkedni akarok, se mások tudta nélkül felvételt készíteni.
Az a problémám, hogy bő három hete valamitől - még senki se tudja azt se, hogy miért - gallyra ment a hosszútávú memóriám. Napközben még mindent magamba tudok szívni, olyan is volt (kétszer is), hogy 14 jegyű termékkódokat jegyeztem meg pontosan, amiket majdhogynem futva olvastam le a tárolókról. Viszont másnapra gyakorlatilag a legalapvetőbb dolgok is ködösek.
És emellett most olyan élethelyzetben vagyok, amikor nagyon-nagyon nem lenne jó elvesztenem a munkámat. =[
A műszakvezetőmmel négyszemközt beszéltem a dologról, megértő volt, de kérte, ha tudok, találjak valami megoldást, mert óhatatlanul sem fog tudni minden helyzetből mentegetni. (és teljesen igaza is van)
Jegyzetelni meg nem tudnék olyan sűrűn, mert EPA területen dolgozom, semmi papírjellegű dolgot nem vihetek be.
Az utólagos esti jegyzetelés meg valóban macera... munkából azonnal rohannom kell intézni a gyerekeim dolgait, utána még van egy 4 órás második állásom, este meg én is azt csinálom, mint mindenki más is.
Ahhoz meg, hogy mindent végiggondoljak, hogy 8-10 órával ezelőtt mi hogy volt, sorrendben, aztán leírjam, legalább plusz 1 órát igényelne, és ezt jobbára nem sikerült eddig kigazdálkodnom.
Reggel a buszjáraton viszont van 40-45 percem, a pici notebook-omon, ami a második munkám miatt kb. mindig nálam van, azon végigtudnám gyorsan kattintgatni/tekerni/hallgatni az egészet. (pl. a fontos dolgokat jelezhetném azzal, hogy megkocogtatom a készüléket, az gondolom jól látszódna a hangfájl hanghullámképén is)
#2 : azt még pont nézni is szokták néha "rajtaütés" szerűen, hogy van-e rajtunk karóra, karpánt, nyaklánc, fülbevaló, vagy bármilyen test- vagy ruhaékszer. Ezt sajnos azóta vették még komolyabban, mióta sori dolgozók között többször volt baleset ilyesmik miatt.
Köpenyzsebben viszont SOHA nem szoktak nálunk turkálni, motozni, vagy bármi hasonló - míg sok helyről meg hallom, hogy máshol igen.
Nálunk viszont cserébe eléggé kicsik a köpenyzsebek. Nem is az, hogy keskenyek, hanem alacsony a fedésük. Kb. egy normál papírzsebkendőnél éppenhogy 1-2 centivel magasabbak.
Szerintem a mikrofon elhelyezése már csak egy sokadrangú probléma lenne.
Néztem is, hogy az ilyen átlag elektret kapszula - ha leszedem róla azt a vékony porvédő szövetkorongot - egész hasonlít a köpeny patentjaira. Ezüstös színében, méretében gyakorlatilag ugyanaz.
Szabáshoz-varráshoz meg - ahogy egy anyukához illik - azért értek annyira, hogy ráügyeskedjem.
A helyünk meg szerencsére abban viszont laza, hogy van, aki pénteken szabadon a karjára ráfektetve megy ki a köpenyével, hogy Ő mossa; a portást meg a vagyonőrt egyáltalán nem zavarja. Nyilván /elvileg/ nem szabadna ezt csinálni, és nem is az üzemvezető, tulajdonos, meg a francia/dán ügyfélküldöncök orra előtt csináljuk.
Csakhát egy sima köpenybe vezetékelt mikrofonkapszulával még nem megyek semmire. Az, hogy hangfájlba vegyek is, már egy komplett, összetett, nem-barkács elektronika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!