Az IR és a Bluetooth felcserélhető egymással távirányítóban?
Van egy Sony távirányítóm, ami tönkrement, és az eredeti azt írja, hogy IR, de amit találtam az Aliexpressen, az meg azt írja, hogy bluetooth az átvitel módja.
Tény, hogy baromi olcsó, de a drágább is ugyan ilyen ...
Létezik, hogy azóta az újabbakat már bluetooth-tal gyártják vagy csak simán elírták az alin?
Típus: RMT-835
akkor csak elírták az Alin? mert annyi hülyeséget szoktak írni műszaki adatként, hogy simán kinézem ezt is.
ha viszont nem, akkor nyilván kuka, ahogy van, azaz kár berendelni.
tudja valaki pontosan?
ez az egy eladó emeli ki egyáltalán a műszaki leírásban, a többi meg sem említi.
4
na igen, kösz. akkor feltehetően az eladó azt se tudta, mit ír.
de a biztonság kedvéért rendelem attól, aki konkrétan kiírja, hogy IR.
BT esetén 'semmit'.
A BT (WiFi is, kivéve 5GHz) 2.4GHz-en működik, míg az infra jellemzően csak 38kHz-n.
Ez egy öregnek számító technika, már design alapján is látszik, hogy köze nincs a bluetooth világához, ami később jött el.
hát öreg, de még a 2 évvel ezelőtt kiadott kamerájukon is ezt használják.
oké, de hát csak annak mond vaolamit ránézésre, aki ért hozzá ...
azt olvasom, hogy kültéren nem ajánlják, hanem inkább a wifit. én kültéren is távirányítóztam, de gondolom, a hatótáv nem túl nagy, azért. na persze a bluetoothé se túl nagy.
köszi a linket, de egyéltalán létezhet bármi különbség az emagon 28 ezerért árult és az Alin 2000,- Ft-lért árult darab között? nekem nagyon egyformának tűnnek.
akkor az eladó több hülyeséget is írt, sőt a másik IR-es meg 433 MHz.-et írt. bár fogalmam nincs, az IR hol szokott.
Aliexpressen inkább azt érdemes nézni, hogy ne nullás eladó legyen, hanem legyenek vásárlói visszajelzések, amiből következtetni lehet, hogy elküldi az árut és még működik is.
Akkor az is ugyanolyan jó lesz, mint az eMagos.
Hogy az eladó hibákat vét, előfordul, nem ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!