Mediaboxra felvett műsort ki tudom másolni merevlemezre video capture card közbeiktatásával vagy így is megőrzi a kódolást?
Tehát adott pl egy film, és azt a HDMI-n kihozom a video capture cardra, amit pedig usb-vel vszek a PC-be, és OBS vagy bármilyen screenfelvevővel "átmásolom"?
Kérdés, hogy a kódolást a video capture card kiiktatja?
Ha nem, akkor még olyat hallottam, hogy iktassak közbe egy HDMI-elosztót, és ezután vigyem a kártyába a HDMI-t, majd így a PC-be, mert állítólag így garantáltan elveszti a kódolást.
Mit gondoltok?
Ha esetleg nem veszti el, akkor harmadik megoldásnak az jutott eszembe, hogy analóg módon hozom ki a media boxból az anyagot, azaz hagyományos scart kábellel, és ezt HDMI-re alakítom (vagy a TV-ből kihozom a HDMI-t), és így ismét a video capture cardnál kötök ki. Analóg módon pedig tuti elveszti a kódolást szerintem is.
Valaki csinál ilyet? És ha igen, mit gondol erről vagy ha ez nem működik, akkor milyen módszerrel tudom kinyerni az adatot?
Mi a jel forrása és milyen mediaboxról van szó? A legegyszerűbb a transportstream lementése, ezt meg tudod tenni úgy, hogy nem kell ismételten dekódolni az infót, azaz "kódolatlanul". Persze ehhez erre alkalmas box kell. Ez a "legjobb" módja a rögzítésnek, hiszen veszteségmentes, az eredeti, digitálisan érkezett forrást rögzíted.
Az analóg jel visszadigitalizálása nem túl jó ötlet, jelentős minőségromlást okoz.
Amúgy szükséges ez az egész macera? Szinte bármit megtalálhatsz már a neten megfelelő minőségben, gyorsan...
Attól függ milyen boxról van szó. A szolgáltatóé védett és nem szeded le róla sehogy, a bolti boxok viszont nem, sőt az enyémen külön állítható, hogy kódolva vegyen fel vagy ne, így a külső eszközt gépbe dugva simán lemásolható róla a felvétel.
Analóg módon nincs védelem, viszont így sokat veszít a minőségéből. Főleg ha ide-oda konvertálgatod. Akkor már inkább vegyél egy analóg capture cardot, filléres tételna HDMI-s változatokhoz képest.
igen, vodafone-os mediabox, a típusát nem tudom, most megnézni se tudom.
azt mondjátok lehetetlen?
na de egyszer HDMI-n kiadja a jelet a TV-be, és én azt szétosztom, akkor a capture card miért nem érzékeli?
egyébként sajnos két olyan opera ami sehol sincs meg. de ha mondasz jó helyet, ahol nagy valószínűséggel megtalálom, szívesen veszem.
Pont erre való a HDCP, a tévében van egy kulcs, ami által tudja dekódolni. Ezt csak olyan eszközök kapják meg ami garantálja, hogy képtelen rögzíteni az adást. Ha bedugod egy elosztóba, a téven megjelenik a kép, mert az tudja dekódolni, a capture card meg nem, mert abban nincs ilyen.
Neked egy HDCP dekóderre van szükséged, amiben illegálisan van egy kulcs, dekódolja és továbbküldi a jelet kódolatlanul, amit már vesz a capture card. De ilyet kereskedelmi forgalomban nem kapsz.
na de várjunk, ha teljesen analóg módon hozom ki a jelet, azaz scart kábelen, akkor ott kapásból nincs semmi kódolás, nem?
na meg minden létező TV típus tudja az adott szolgáltató dekódolását?
hát fura ez nekem, de kiderül ...
legbiztosabb az lenne, ha a scart kábelt tudnám bevinni a capture cardba, csak szerintem ilyen nincs.
amúgy ezt a TV-s dolgot nem értem, hát léteznek okos TV-k, azon lehet vagy tehetek screenrecord softwaret, és innentől kezdve "felveszem". nem a klasszikus record, de héát ha egyszer megjelníti a képernyőn, akkor onnantól kezdve le lehet menteni. azaz a TV-n keresdztül HDMI-vel sincs biztosítva a felvétel megakadályozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!