Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A TRS >>> TRRS jack átalakítók...

A TRS >>> TRRS jack átalakítók tényleg működnek?

Figyelt kérdés

1, 3,5 mobilos (3 gyűrűs) TRRS > sima stereo TRS dugó

2, 6,3 mono TRS > 3,5 stereo TRS

Valaki használ iyeneket és működnek?

Pl ha mobiltelóhoz is kell, akkor a 3 gyűrűs TRRS-t hazsnálja az ember ugye, de ha kamerába kell, akkor a sima stereo TRS kell. Csak az a kérdés bennem, hogy tökéletes az érintkezés?

Ugyanígy a 6,3-as mono jacket sima ügy átalakítani stereo 3,5 jackre, mert a 6,3-as hegye pont úgy érintkezik, hogy a 3,5 két első meleg pontját is érinti?

[link]

[link]

6,3-as jack:

[link]

okt. 16. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Próbálom de nem értem a kérdést :)

A jack dugó szabványos, mérete, formái, érintkezők helye. Érdekessége, hogy 2, 3 vagy akár 4 szálat is tud felhasználástól függően. Viszont ha 2 érintkezős mono forrásba kötsz pl. 3 érintkezős stereo kábelt akkor csak egyik oldal fog szólni. Azért nem célszerű ezeket keverni mert ha átkötés van az eszközben vagy a kábelben az zavart okozhat.

A "TRS" egyébként balanced/szimmetrikus jel, kétlem, hogy olyannal lenne dolgod, szóval ez is sánta. Egy mobil meg átlag hifi eszköz analóg audio jele (IC) az unbalanced/nem szimmetrikus jel.

okt. 17. 06:14
 2/6 A kérdező kommentje:

na de a képen látod, hogy az a nagy bajom, hogy két eset van:

1, eleve TRRS dugóval adják pl a kis mikrofont és ehhez adnak egy TRS adaptert. egyébként próbáltam már a TRRS-es kis mikrofont bedugni diktafonba is, kamerába is, de általában csak zúgott, azaz valami nem volt oké. maga az eszköz ugye stereo azaz TRS jacket vár, ilyen aljzat van benne, ezért lenne jó érteni, hogy tényleg működnek-e ezek az adapterek.

2, vagy mono TRS-sel adják, és ehhez adnak egy stereo TRS adaptert. ezt még nem próbáltam, de elviekben abból a mono dugóból kellene stereo dugót csinálnia, mert a diktafon így várja a jelet.

amúgy miért kétled hogy TRS azaz szimmetrikussal lenne dolgom? hát kb minden eszköz amit említettem, ilyen aljzattal van szerelve (amiket említettem, azok biztos)

okt. 17. 13:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Bocs, valójában a TS/TRS/TRRS a dugó formájára és félépítésére utal, csak én a TRS rövidítést a szimmetrikus (pl. keverőpult) kapcsolatoknál szoktam meg a sima nem szimmetrikusnál egyszerűen csak jack dugó, de a kettő ugyan az.

Ezt olvasd el :) [link]

okt. 17. 13:37
 4/6 A kérdező kommentje:
elolvasom kösz, na de jól érted, én is a szimmetrikusra használom a TRS-t, hiszen az. vagy akkor legyen egyszerűbben jack 3,5 stereo dugó.
okt. 17. 13:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Más a szimmetrikus jelátvitel és a bal/jobb két csatornás "szimmetrikus" hang :) hadd ne írjam le, keress rá légyszi mondjuk "XLR vs. RCA".

Amúgy azt hiszem most el is vesztettem a fonalat, van konkrét megoldandó probléma?:D

okt. 17. 13:58
 6/6 A kérdező kommentje:

igen, ismerem az XLR-t is, de most csakis kizárólag a jackről van szó.

azaz pontosan a jack dugók átalakítási formái, hogy ez mennyire lehetséges avagy bezárlatol és csak zúgni fog?

persze h van kérdés. sok :)

1, adott egy 3 gyűrűs (azaz TRRS) jack dugó. viszont pl a kamera sima stereo jacket vár.

a, mi történik, ha mégis bedugom a TRRS-t? zavar vagy működhet akár?

b, működik-e az az adapter, amelyik a TRRS-ből TRS dugót csinál?

alapvetően ennyi, a többi már ezekből következik.

okt. 17. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!