Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért áll le néha napján a...

Chonger kérdése:

Miért áll le néha napján a monitorom ha hozzáérek egy kábelhez?

Figyelt kérdés
Konkrétan semmi baja nincs se a monitornak se a kábelnek, de ha egyikhez is hozzáérek leáll egy-két másodpercre.Mi lehet a baj?
okt. 12. 18:03
 1/4 Szirty ***** válasza:
Ha hozzá érsz egy kábelhez?
okt. 12. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Elektrosztatikus kisülés
okt. 12. 18:37
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Van olyan jelenség, amikor a HDMI / DVI kapcsolat zavar hatására megszakad, amire a TV / monitorok 1-2 másodperces elsötétüléssel reagálnak, de azt nem a szigetelés megérintése okozza.

Hálózati zavarok okozhatják, pontosabban ez biztos, mivel magam is láttam pár esetet.

Elméletben, ha te feltöltődsz sztatikusan jó nagy feszültségre és elsülsz a kábelen olyan szinten, hogy érzed a szokásos kisülést, ami áthúz a hálózati kábel érrendszerébe, az már valami.

A HDMI / DVI kábel mondjuk árnyékolással is ellátott, az már nem olyan könnyű eset, de bizonyos feltételek esetén közvetett hatás nem zárható ki.

A dolog kulcsa azonban, hogy a kisülést te magad is érzed, különben nem sok semmi van.

okt. 12. 21:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Időnként én is találkozom a jelenséggel, nem vagy egyedül. Leginkább akkor fordul elő, ha olyan kábelt mozgatok, ami hosszú ideig volt zavartalanul csatlakoztatva. Tudom ez nem válasz a kérdésre, de miután minden csatlakozót ki és vissza dugva megjavul minden, én nem foglalkozom vele tovább. Csak érdekes...
okt. 14. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!