Szeretnék venni egy könnyen hordozható, kis méretű laptopot az egyetemhez. Nem a legjobb minőségre gyúrok, használtan nem szeretnék venni, csak tanulni kéne. Mi a javaslatotok, ami könnyen megfizethető és működőképes termék?
én azt javaslom fogalmazd meg pontosabban az igényeket és lehetőségeket, pl:
- mekkora a pénzügyi keret
- egyetemhez az azt jelenti, hogy hordoznád be? vagy inkább otthon egyetemi dolgokhoz?
- milyen programokat használsz, mármint szokásos böngésző és irodai programokon kívül kell-e grafikai, videos, stb.
Kis méretű (olcsó) laptopok már gyakorlatilag nincsenek kb. 10 éve. A helyüket átvették a tabletek. Ezekhez bármilyen Bluetooth billentyűzetet tudsz csatlakoztatni, esetleg egeret is. De ha belefér 14" is, akkor van pl. Lenovo, ennél kevesebbet nem adnék ki, a többi úgyis harmatgyenge. Ez sem csúcsmodell, a kijelzője sem a legjobb (TN).
#1-es Hordozni kéne, böngésző és irodai programokon kívül semmi extra nem kell rá.
#2-es gondolkodtam már tableten, de az ára már ott van, hogy egy laptopot lehet venni belőle. (Köszönöm a linket)
Én bejátszanám a használtat ilyen igényekkel, egy jó 8. gen vagy újabb i5 8GB vagy 16GB RAM-mal. Hibátlan erre a feladatra.
Ha újat veszel, legalább Ryzen 3 vagy Core i3 proci és minimum 8GB ram legyen benne. Ilyen Celeronos f@sokat, 4GB RAM-mal messzire kerüld el. Csak az ideget b@ssza beléd. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!