Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » El szeretném adni a laptopomat...

El szeretném adni a laptopomat, de osztott a win rendszer, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kb. 2 éve újonnan vettem egy laptopot, amin alapból volt windows 11 operációs rendszer, aztán rá egy évre vettem egy pc-t, aminél telepitéskor derült ki (amint beléptem azzal a microsoft fiókkal, amin a laptopon is), hogy nem kell új aktiváló kód, mert a laptop rendszere engedélyezett 2 eszközt, amin elfut az aktivált windows.

Az lenne a kérdésem, hogyha én el szeretném adni a laptopomat, akkor ebben az esetben miket kell tennem? A laptopon mit kell állitanom, hogy ne a saját fiókomról menjen, vagy akkor a pc-ről is elveszik az aktiválás? Hogyan van ez? Nem nagyon értek hozzá, köszönöm, ha segitesz. :)

szept. 14. 13:31
 1/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Eszköz eltávolítása Microsoft-fiókból

[link]

A laptopot pedig rendesen formázni kellene, mert hiába törölgetsz gondosan adatokat, ha valaki nagyon rááll, találhat ezt az, ha máshol nem, szektorszinten turkálva.

Magam részéről kivenném az SSD-t, teljes szektorszintű felülírás. Utána lehet telepíteni egy eredeti, nem aktivált Windowst, amivel majd azt csinál az új tulaj, amit akar.

szept. 14. 14:02
 2/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
79%
...de nem szükséges egyébként kivenni az SSD-t, vannak más lehetőségek is.
szept. 14. 14:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Usb-s live linux alatt lehet teljes formázást csinálni, vagy többszörös felülírást (1/2/4/6/12), de ha annyira érzékeny adatokról van szó, akkor 4000Ft-ért tesz bele egy 128 gigásat.
szept. 14. 15:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Minek kivenni a meghajtót? Elég sokféle usb-ről bootolható szoftver létezik, amik teleírják az összes szektort nullákkal, persze ez egy többórás mutatvány.
szept. 15. 12:03
 5/5 Thunderfairy ***** válasza:

Én végeznék igy a gépen egy tiszta újratelepitést. Tehát kitörlőd a particiót, létrehozod és felteszed tisztán az üres windows-t.

Mi ebben az olyan nehéz???

okt. 31. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!