Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bent hagyhatom a telefon...

Bent hagyhatom a telefon toltot a konektorba es lifeghet a kábel a nagyvilagba ha nem hasznalom epp hogy a telefont toltom vele?

Figyelt kérdés
es barmifele mas kabelt, pl laptop?

szept. 13. 12:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
#10 Az elektronikus töltők veszélye pont az elektronika. Úgy érzem, még nem láttál szétfolyt elektrolit kondi miatt füstölgő adaptert, vagy bármilyen, konnektorba dugható kapcsolóüzemű tápegységet.
szept. 13. 13:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Hat azt meg en sem lattam. :/
szept. 13. 13:42
 13/19 anonim ***** válasza:
ma 13:01: Ezzel azért jó nagy butaságot írtál.
szept. 13. 14:26
 14/19 Szirty ***** válasza:

"akkor már a falból is illene kiszedni a vezetéket"

Nem. A falból nem "illik" kiszedni a vezetékeket.

De ha arra gondolsz hogy az is feszültség alatt van akkor gondolj arra is, hogy egy üresjáratban üzemelő kapcsoló üzemű tápegységnek (ami a telefon adaptere) összehasonlíthatatlanul nagyobb a meghibásodási esélye mint a falban lévő feszültség alatt lévő terheletlen vezetéknek.

szept. 13. 14:43
 15/19 Szirty ***** válasza:

"...ha nem hasznalom epp hogy a telefont toltom vele?"

Én azt gondolom erről, hogy nincs értelme bedugva hagyni. Aminek meg nincs értelme azt nem csinálom.

Gondolj arra hogy annak az esélye hogy a bedugva hagyott töltő adapter tüzet okoz nem nulla. Elhanyagolhatóan kicsi, de nem nulla.

Ha viszont nem hagyod bedugva akkor ez az esély nulla.

A másik hogy a bedugva hagyott adapter gyakorlatilag ilyenkor is üzemel. Szépen ketyegnek bele az üzemórák, vagyis fogy a még hátralévő élettartama.

A harmadik hogy a bedugott adapter ki van téve a hálózati túlfeszültségnek ami könnyen tönkreteheti.

Azon lehet vitatkozni hogy melyiknek mekkora a kockázata, de azon nem hogy ezek a kockázatok léteznek.

szept. 13. 14:48
 16/19 A kérdező kommentje:
OKe, valtok kapcsolos eloszoto/hosszabbitora. Bedigva hagyok mindent,de a kapcsolt lenomom mikor nem hasznalom oket. Na milyen jo vagyok? :)
szept. 13. 14:50
 17/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:

11.

Az autók veszélye pont az, hogy néha totálkárosak lesznek. Az emberrel együtt. Nesze semmit nem mondtál.

Ez a nick azért született valamikor, hogy ne nézz hülyének, sem te, sem más.

Szerintem ilyenkor praktikus lenne maradni a szabályzatnál!

Kérdezz-felelek oldal ugyebár, lehetőleg mindenki a kérdésre válaszol, nem a másik hozzászólót terheli, szólítja meg, kéretlenül.

Születnek válaszok, majd a kérdező, meg az olvasók eldöntik, hogy mi a jó. válasz.

Az embernek nem mindig van kedve tapasztalatlan laikusokkal vitázni, pláne így, hogy több évtizednyi szakmai tapasztalat és temérdek itteni szakmai írásom után (amit ő szelektíven nem lát) kapásból hülyének akar nézni.

===========================

Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:

- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki

=========================

szept. 13. 14:59
 18/19 Szirty ***** válasza:
100%

"Ne a válaszokra válaszolj"

Nem túl bölcs szabály. Sajnos gyakran nem lehet szó nélkül elmenni egy-egy válasz mellett, mert olyan szintű valótlanságot közöl.

De ezt neked nem kell magyarázni (csak emlékeztetlek rá).

"Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki"

Azt te magad se nagyon szoktad mindig szeretni... :)

szept. 13. 15:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"Komoly vagy valami influerencer kamu duma az egesz?"

Az egyik munkatársam lakása tavaly égett le telefontöltő miatt. De én leszarom, hogy ki szerint kamu dumák az ilyesmik. Mindenki a maga kárán tanul. Én biztos nem hagynám lustaságból bedugva

szept. 13. 18:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!