Van egy iPhone 15 Pro Max-om amihez bluetooth kapcsolaton keresztül kapcsolódva van, egy Apple Watch 9-es szériájú okos óra. És mint tudjuk az IOS-ban és a Wacth OS-en keresztül a telefon (alapban beépített) egészség alkalmazásban tudja mérni az alvás időt. De hogyan méri? A kar mozgásából? A kar hőmérsékletéből? A karban lévő erekben lévő véráram mozgásából? Azt tudom hogy az óra hátlapján vannak szenzorok amik vörösen világítanak, néha zölden. És ami a lényeg hogy az egészség alkalmazás azt is megmondja hány percet aludtál Rem alvásban, felületes alvásban, és mély alvásban hány percet aludtá. Sőt azt is meg mondja hány percet voltál ébren. Csak egy példa: Mély alvás 4 perc, felületes alvás 6 óra 5 perc, Rem alvás 1 óra 35 perc, ébrenlét 5 perc. Valki el magyarázná nekem, / le írná hétkönapi nyelven is hogy ez hogy müködik és hogyan méri / számolja ki az óra mennyit aludtam?
Nem tudom, hogy számol, de nekem rettenetesen pontatlan volt. Volt hogy fél éjszaka telefonoztam, mert nem tudtam aludni, de alvásként értékelte, jelezte is, mikor volt rem szakasz, amikor vígan szendvicseztem a konyhában.
szept. 11. 11:02
2/9 anonim válasza:
Nekem igaz redmi telefon huawei órával.
Nekem pontosan mér. Valóban amikor kelek a gyerekhez, akkorra jelzi, hogy fenn voltam. Jelzi mikor aludtam el, keltem fel.
Eddig tök bevált erre a célra is.
Én úgy tudom, hogy a pulzus alapján mér. Hogy lelassul a pulzus mélyalvásban, ébredésnél megugrik.
szept. 11. 11:16
3/9 anonim válasza:
Az egyébként is elérhető szenzoradatokból megfelelő algoritmusok segítségével számolja ki.
Nem pontos, két egyforma eszköz sem ugyanazt adja eredményül.
szept. 11. 11:47
4/9 anonim válasza:
a pontosságot nem percre pontosan értem.
De mikor én kelek a gyerekhez, mindig ránézek az órára. Tudom kb mikor alszok vissza. És ezt szépen hozza is az órám.
2#
szept. 11. 11:50
5/9 anonim válasza:
A pulzusból és a kar mozgásából számolja elsősorban, viszonylag pontosan.
Az a kár, hogy csak az éjszakai alvást számolja, ha nap közben szundizol, azt nem.
szept. 11. 12:03
6/9 A kérdező kommentje:
5-ösnek! - "Az a kár, hogy csak az éjszakai alvást számolja, ha nap közben szundizol, azt nem." - De, a nappalit is figyeli. Legalább is az iPhone IOS 18-tól és a Watch OS 11-től. Én benne vagyok a bétában! És innen tudom! Hogy az iPhone IOS 18-tól és a Watch OS 11-től a nappali "szundzást" vagy a nappali alvást is figyeli már. A végleges teljes verziós IOS 18 szeptember 17.-én este 19 órától lesz elérhető.
szept. 11. 12:50
7/9 anonim válasza:
#6 Ez mindenesetre jó hír! A régi Huawei órámban szerettem, hogy a szundit is mérte és ezt hiányoltam az Apple watch-ból. Remélem elég lesz hozzá az iPhone 14 és a Watch series 8
szept. 11. 13:35
8/9 A kérdező kommentje:
7-esnek! Azt nem tudom! Mert nekem iPhone 15 Pro Max-om van, és Watch series 9-es van. És épp most telepítem a Watch-ra a végleges Watch OS - 11-et! A Végleges IOS 18-at körülbelül fél órája telepítettem! De ezt is csak azért tudtam meg tenni mert benne vagyok a béta tesztelő programban. De mint írtam 17.-én este 19 órakor fog meg jelenni mindenki számára az IOS 18 és a Watch OS 11. Aki meg benne a bétában az meg már szeptember 9.-e óta tesztelheti a végleges IOS 18-akat. Igen a bétásoknak előbb érkezik. Viszont jó hír hogy az iPhone 14-es sorozat is kompatibilis az IOS 18-al!
szept. 11. 14:09
9/9 anonim válasza:
Erre nem nagyon lehet válaszolni, mert az ilyen funkciók pontos működését minden gyártó titkolja. Ráadásul nem egyszerű mérési folyamatról van szó és az adatokat is feldolgozzák - jellemzően nem is mindig a telefonon hanem a rendszer elküldi az apple szervereire. Sokkal több dolgot mérnek mind gondolnád és a sokszázmillió felhasználó által az elmúl több mint 10-15 évben begyjtött adatokkal táplált, tanított algoritmusok számolgatják hogy te konkrétan mit csináltál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!