Van olyan, hogy lökettyű és nyomattyú?
Én alsó tagozatos koromban teljesen saját magamtól feltaláltam egy ahhoz hasonlatos mechanizmust, melyet manapság keféből és vibramotorból építenek meg az unatkozó youtuberek:
Az ilyen típusú készülékek haladó mozgást produkálnak külső mozgó alkatrész nélkül, ha azokat szilárd felületre (esetleg folyadékfelszínre) helyezik.
Az én eredeti koncepcióm szerint a készülék belsejében egy lineárisan mozgó lendítőtömeg lett volna, mely szakaszos mozgásra kényszerít egy talajra lerakott sima dobozt. Ezt a berendezést cca. 8-10 éves fejjel lökettyűnek neveztem el.
A berendezés rajzát megmutattam az osztálytársaimnak - ők ezért viszonzásul "lököttnek" neveztek el engem - így a gép megépítéséről lemondtam, hisz akkor még volt némi hajlamom a társadalomba való beilleszkedésre.
Ilyen - iskolapszichológusi értelmezés szerint "autista" - megnyilvánulások indítottak el a társadalmi lecsúszás felé, mely egy ideig reményteljes karrierrel kecsegtetett (a fiatal éveim teljes feláldozásával megszerezvén egy - leginkább seggkitörlésre alkalmas - fizikusi oklevelet), de ma már - a fasizmus íratlan szabálykönyve szerint - egy tartós munkanélküliséggel sikeresen elérte a mélypontot!
A nyomattyú szerintem a "fleshlight" néven ismeretes sporteszköz nyelvújításkor megalkotott névváltozata!
🤘🤪🤘
"Azt gondolom hogy csak szivatott. Vannak ilyen dolgok vagy csak kamu?"
Nem tudom, de ha szánsz rá egy kis időt, akkor utánanézel, hogy ezek a kifejezések mit takarhatnak, mi áll hozzájuk legközelebb működés szempontjából, és erről írsz valamit. Még ha nem is lesz egy Gyűrűk Ura trilógia az írásod, de szerintem értékelni fogja hogy energiát fektettél bele.
A lökettyűre rákeresve pedig ezt találtam:
Itt is leírhatod, hogy ez a régies elnevezés mit takar, hogyan működik, mire használják, stb.
Írhatsz bele töltelék mondatokat is, mint pl. Bár ezek a kifejezések talán még az ipari forradalom idejéből származhatnak, és a nyelvújítás aktív közreműködésével eltűntek úgy a köznyelvből, mint a szakkifejezések sorából, ám maguk a műszaki megoldások ma is velünk élnek a korszerű gépeink részeiként.
Még tartozom egy kis hibaigazítással a #2 (07:18) válaszomhoz:
Mivel több mint 35 éves emléket idéztem, ezért ez már kissé megfakult, így megtévesztett a kérdéses verzió. Az én névalkotásom a kerék nélkül araszoló találmányomra pontosan "lökkentyű" volt!
A hülye parasztivadékok tényleg kinevettek ezért anno az alapiskolában, így kissé túl mélyre ástam ezt a dolgot a tudatalattimban.
Ha a korábban leadott anyagban van szó lökettyűről és nyomattyúról, akkor arról írj.
Ha nem volt szó ilyenekről, akkor kérdezd meg mit akar.
Ha nem vagy benne biztos hogy volt-e ilyen mert nem tanultál, akkor kelepcét állított. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!