Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért vibrál a laptopom...

Miért vibrál a laptopom képernyője minimál fényerőn?

Figyelt kérdés

Huawei laptopom van. Néhány nappal ezelőtt résztvettem egy kurzormozgást tesztelő diákmunkán, ahová saját laptopot kellett vinni. Le kellett tölteni több távoli eléréses alkalmazást, pl. Anydesk, Rustdesk,TeamViewer. Utána le is töröltem ezeket, majd aznap este vettem észre, hogy minimál fényerőn néha vibrál a kijelző, leginkább akkor, ha megnyitok egy új alkalmazást, vagy leteszem azt a tálcára.

Tudtok esetleg valami tanáccsal, ötlettel ellátni? Vagy ez mindenképp szerviz?

Sajnos túlzottan vigyázom a dolgaimra, ezért eléggé aggaszt.

aug. 2. 20:14
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Lehet, hogy eddig csak nem vetted észre.

A PWM szabályzásra érzékeny lehet a szem, minimál fényerőn:

[link]

aug. 2. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Anydesk! Ez az egyik, amelyiktől óvnak, ezért vírusos sok gép! De talán még nem késő. Ezt futtasd le: [link]
aug. 2. 22:50
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

2.

Ne viccelj, azért óvnak tőle, hogy amikor egy idegen felhív telefonon, banki alkalmazottnak adva ki magát, az ő kérésére ne telepítsd!

Ez egy régóta ismert legális, hivatalos program, nem vírus, pont ezt használják (magyarázzák) ki a csalók is:

[link]

De saját céljaira bárki használhatja, valamint cégek, rendszergazdák stb.

Segítségével egyik készülékről rá tudunk nézni a másikra, ott beavatkozni stb.

De már alapesetben is úgy kezdődik, hogy telepítés után a távoli bejelentkezőt még be is kell engedni, amit a becsapott laikus meg is tesz, csak utána tud szélhámoskodni a másik.

aug. 3. 08:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem a remote desktopokkal van a baj, hanem azokkal, akik visszaélnek vele. Aki pedig vírust juttat a gépedre, neki általában a céljai közt szerepel az is, hogy ezt te ne vedd észre, ergo nem a képernyődet fogja villogtatni szórakozásból. Ha pedig túl lenne terhelve a géped, az nem csak ennyiben mutatkozna meg. Szerintem ott más lehet a baj, például gyengélkedik az integrált videokártya, vagy netán a szalagkábel a kijelző és az alaplap között. Egyébként töltőre rakva is vibrál? Mert ha olyankor nem, akkor még az akksi is lehet a hiba oka. Megpróbálhatod újrahúzni az oprendszert, hátha az segít, de kétlem, hogy fog.
aug. 3. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!