16Gb-os ebook az mennyire számít soknak tárhelyet tekintve?
Bocsánat ezért a kérdésért, de még sosem volt ebook-om. Gondolkoztam azon, hogy 32Gb-osat veszek, de az számomra már nagyon drága, így egy 16Gb-os kindle ebook mellett döntöttem, de fogalmam sincs, hogy az kevésnek, esetleg soknak számít -e ilyen téren, mert próbáltam egy telefonhoz hasonlítani, ahol a 16Gb azért elég kevés tárhely (nem tudom, hogy ezt a két eszközt egyáltalán lehet -e hasonlítgatni, elnézést még nagyon tudatlan vagyok ebben a témában).
Köszönöm!
Attól függ, mire akarod használni.
A normál ekönyvek (epub, mobi) pici helyet foglalnak, fél-egy mega konkrétan, és akkor nagyon durván felfelé kerekítettem. Ez tizensokezer könyvet jelent, amennyit soha az életben nem fogsz egyszerre rátenni - mert már indexelésnél kiakadna. :D
Ha pdf-et pakolgatsz rá (ami NEM ekönyv, és nem tudja rendesen kezelni egyik olvasó sem, még ha fel is ismeri, ezt szeretném kiemelni), azok már több helyet foglalnak, de még mindig sokszáz fájlról beszélgetünk.
Ha hangoskönyvet is hallgatnál rajta, vagy színesszagos pdf-eket pakolnál rá, pl képregények, sok ábrával ellátott szakkönyvek, na, azok foglalnak sok helyet.
De átlagos felhasználóként bőven elég a 16 giga, egyébként sem fogod az összes könyvedet az olvasón tárolni.
Át is lehet konvertálni őket (nem kell hozzá semmi extra program, emailben ráküldhető konvertálás paranccsal), így kezelhetőbb formátumot csinál azokból is, olvasmányokhoz tökéletes.
Ábrákkal vagy kézírással teletűzdelt érettségi jegyzetnél persze praktikusabb a pdf. Megnyitni meg fogja tudni azt is, de ugyanaz lesz, mint telefonon, bele kell nagyítani, jobbra-balra kell huzigálni a képernyőt, hogy láss mindent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!