Miért ilyen borzalmasan lassú a gépem?
Konfigom fontosabb elemei:
Processzor: Intel Core I3-2100
GPU: nVidia Quadro 600 1gb vram
4gb ddr3 1333mhz ram
1tb hdd
Win 10 pro 32bit
Olyan lassú a gépem, hogy az operációs rendszerben navígálás is borzalmasan lassú (laggok, programok indítása/betöltése, többszöri kattintásra se nyílnak meg...)
A tárhely partíciók nincsenek tele, nem fut a háttérben semmilyen zavaró program, nincs terhelve a gép, de mégis kitépem a hajam mire át alt+tab-olok egy másik programba!
A hardverek gyengék, vagy az operációs rendszer megterhelő?
Köszönöm a válaszokat!
Nem mai darab a processzor de amire elsőre tippelnék az a memória. 4gb ddr3.... Ez sem mai széria és a windows 10-nek kevés lehet a 4gb...
Elsősorban tennék bele még ramot legalább még 4gb-ot mellé. De kiváncsi vagyok más mit javasol!
Attól függ mire kell. A baj nem kevés. A 32 bites windows az nem jó, mert így a 4-ből csak 3-at használ, mert ott van a videokártya is. 64bites windows vagy Linux +4GB ram mindenképp, az SSD a töltési időket javítaná.
Nekem a jól belakott win10-em 3.5GB RAM-mal indul. Böngészés/e-mail/zene/office megnyitva és máris 5-6GB-n vagyok (de van mit felzabálniuk). Így leírás alapján élhetetlen ez a gép 2024-ben.
Hasonló gépem van. Nálam az Avast okozott ilyen kalamajkát.
A 4 giga elég kevés, de nálam a határon elfut.
Kevés a RAM. 4GB már nagyon régóta kevés, már 8GB is kezd az lenni.
Egy SSD biztos gyorsítana a rendszeren. Nekem ilyen problémáim nem voltak HDD-vel viszont, mondjuk nem is egy gagyi fajta volt.
Ha nem akarsz költeni rá, tegyél fel rá egy Linuxot.
De a ram bővítéshez 64bites Windows kellene nem? Mert a 32bit csak 4gb-ot támogat?
Vagy írjátok meg ha rosszul tudom.
És köszönöm az eddigi válaszokat!
#8 a 3-as válaszomban leírtam. Igen a 32 bites oprendszer 4GB memóriát képes megcímezni összesen. Neked most van 4 lapban+1 a videokártyán az már így is több. Nézd meg szinte biztosra veszem 4GB-ram mellé odaírva 3GB használható.
De ez nem olyan nagy probléma.
Win10 64 bit 1500Ft
Ha csak böngészgetnél, akár egy Linux is elég 0 azaz (nulla) forintért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!