Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért ilyen borzalmasan lassú...

Miért ilyen borzalmasan lassú a gépem?

Figyelt kérdés

Konfigom fontosabb elemei:

Processzor: Intel Core I3-2100

GPU: nVidia Quadro 600 1gb vram

4gb ddr3 1333mhz ram

1tb hdd

Win 10 pro 32bit

Olyan lassú a gépem, hogy az operációs rendszerben navígálás is borzalmasan lassú (laggok, programok indítása/betöltése, többszöri kattintásra se nyílnak meg...)

A tárhely partíciók nincsenek tele, nem fut a háttérben semmilyen zavaró program, nincs terhelve a gép, de mégis kitépem a hajam mire át alt+tab-olok egy másik programba!

A hardverek gyengék, vagy az operációs rendszer megterhelő?

Köszönöm a válaszokat!

júl. 21. 22:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mai darab a processzor de amire elsőre tippelnék az a memória. 4gb ddr3.... Ez sem mai széria és a windows 10-nek kevés lehet a 4gb...

Elsősorban tennék bele még ramot legalább még 4gb-ot mellé. De kiváncsi vagyok más mit javasol!

júl. 21. 22:24
 2/13 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Annyit tennék még hozzá hogy sokad dobna egy ssd a hdd mellé a rendszernek
júl. 21. 23:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Attól függ mire kell. A baj nem kevés. A 32 bites windows az nem jó, mert így a 4-ből csak 3-at használ, mert ott van a videokártya is. 64bites windows vagy Linux +4GB ram mindenképp, az SSD a töltési időket javítaná.

Nekem a jól belakott win10-em 3.5GB RAM-mal indul. Böngészés/e-mail/zene/office megnyitva és máris 5-6GB-n vagyok (de van mit felzabálniuk). Így leírás alapján élhetetlen ez a gép 2024-ben.

júl. 21. 23:31
 4/13 anonim ***** válasza:

Hasonló gépem van. Nálam az Avast okozott ilyen kalamajkát.

A 4 giga elég kevés, de nálam a határon elfut.

júl. 21. 23:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hdd helyett ssd és 8gb ram
júl. 21. 23:45
 6/13 anonim ***** válasza:
RAM+SSD.
júl. 22. 04:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Kevés a RAM. 4GB már nagyon régóta kevés, már 8GB is kezd az lenni.

Egy SSD biztos gyorsítana a rendszeren. Nekem ilyen problémáim nem voltak HDD-vel viszont, mondjuk nem is egy gagyi fajta volt.

Ha nem akarsz költeni rá, tegyél fel rá egy Linuxot.

júl. 22. 05:07
 8/13 A kérdező kommentje:

De a ram bővítéshez 64bites Windows kellene nem? Mert a 32bit csak 4gb-ot támogat?

Vagy írjátok meg ha rosszul tudom.

És köszönöm az eddigi válaszokat!

júl. 22. 07:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg haldoklik a HDD.
júl. 22. 07:51
 10/13 anonim ***** válasza:

#8 a 3-as válaszomban leírtam. Igen a 32 bites oprendszer 4GB memóriát képes megcímezni összesen. Neked most van 4 lapban+1 a videokártyán az már így is több. Nézd meg szinte biztosra veszem 4GB-ram mellé odaírva 3GB használható.

De ez nem olyan nagy probléma.

Win10 64 bit 1500Ft

[link]

Ha csak böngészgetnél, akár egy Linux is elég 0 azaz (nulla) forintért.

[link]

júl. 22. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!