Akkumulátor csere a megoldás?
Az 5 éves gépem (ASUS VivoBook X540MA-DM309T Notebook) nem kapcsol be.
Már kB 1 éve csak úgy ment, ha töltőn volt (néha 0%-ot mutatott, néha 100%-ot), de minden esetben ha a töltő elmozdult egy kicsit is, akkor kikapcsolt. Utána ha a gépet újraindítottam az ON gombbal, megint szépen bekapcsolt és tudtam folytatni a dolgom rajta.
Egy hete viszont csak úgy magától kikapcsolt, (film nézés közben) és azóta nem tudom visszakapcsolni. Hiába hagyom rajta a töltőn, és oldalt világít a piros kis fény hogy tölt, mostmár nem is kapcsol be.
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a probléma és hogy tudom helyre hozni.
Maga a laptop jól funkcionál, az igényeimnek, amire használom arra tökéletes. Ha nem muszáj nem dobnám ki, cserélném le.
Illetve, mivel hirtelen kapcsolt ki, így sok olyan dokumentum van rajta, amit nem mentettem le, de nem szeretném ha elveszne.
Esettől függően, mi lesz a sorsuk? Ha "csak" egy akkumulátor csere, akkor megmarad gondolom, de ha teljes KO, akkor van esély rá, hogy valahogy vissza tudom szerezni a fájlokat?
Szervízben meg tudják csinálni, ahol mikroforrasztással is foglalkoznak, mert az is szükséges lehet.
Viszont nem gazdaságos ezt a laptopot megjavíttatni, mert többe kerülne, mint amennyit ér.
Az adataid nem vesztek el, a merevlemez vagy ssd kiszerelhető és az adatok átmásolhatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!