Nem érzékeli a laptopom a videókártyát, mit tegyek?
A nap folyamán kiöntöttem egy kis vizet a laptopom billentyüzetére, egyből kikapcsoltam, a folyadékot felitattam majd hajszárítóval kicsit átmentem rajta majd kikapcsolt állapotban hagytam a gépet 12 óráig. Nemrég bekapcsoltam és nem jelzi ki sehol sem a videókártyámat (feladatkezelő, eszközkezelő, armoury crate). Kell aggódnom vagy csak simán valamilyen felismerési probléma lehet?
Asus Tuf F15
#1 sose ismerte fel miota megvan :D
hat a laptop tele van resekkel vagyis barhova befolyhatott
ilyenkor tehat szet kellett volna szedni
de igy utolag is azt kellene
ha nem te akkor szerviz
Nem kell szétszedni. Ha bekapcsol és eljutsz odáig hogy betölt a windows akkor semmi baja, állításod szerint még az eszközkezelőt is megnyitottad.
Ha a víztől lenne baja akkor valami ilyesmi tüneteket produkálna:
Kékhalál
Csíkos képernyő
Váratlan lefagyások, de nem ilyen kis programleállások hanem olyan hogy csak áramtalanítással szűnik meg.
Kontakthibák; hiába dugod be a töltőt van hogy nem tölt, nincs hangja a fülhallgatónak, néhány billentyű nem jó, a tuchpad nem érzékel vagy foltokban nem érzékel.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak a vizes kitérőt figyelmenkívül hagyva: töltsd le a "geforce experience" nevű programot, és azon belül telepítsd a videókártya drivert.
Ha ez nem oldja meg a problémát akkor alaplap drivert is kell telepíteni, a gyártó oldalán kifejezetten ahhoz a típushoz amit vásároltál. Egyszerűen beírod a google-be a laptopod típusát amit ide is kiírtál, és ha szerencséd van lesz egy asus weboldal amiről letöltheted az alaplap és videókártya drivereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!