Ha jobb, nagyobb teljesítményű laptopot veszek tovább használható marad?
"nagy ritkán esik meg, hogy használat közben töltöm"
Nem lesz tőle baja.
Erre a felhasználásra tablet is megteszi, ezek szinte mind böngészőben futnak, így platform függetlenek.
Nem a teljesítménytől vagy az árától függ hogy mennyire tartós, hanem az összeszerelés minőségétől és az anyaghasználattól, no meg nem utolsó sorban a tervezéstől.
Egy kis teljesítményű laptop is lehet igen tartós.
A gyártók általában kategóriákra (termékcsaládokra) bontja a készülékeit.
Vannak a lehető legolcsóbban előállított típusok amik akár nagy teljesítményűek is lehetnek, meg vannak a tartósabb fajták (általában üzleti modellek).
Persze az utóbbiak drágábbak, de nem az ár határozza meg a minőséget, hanem a minőség (és sok más együtt) határozza meg az árat.
Én használtam már borzalmasan rossz minőségű típust (Asus) de jó tartós üzleti modellt is a Dell-től meg a HP-tól is.
Nem a gyártón múlik, hanem hogy melyik szegmensbe szánja.
#3 kérdező És mire tudok figyelni a minőségével kapcsolatban? Mik azok a tulajdonságok, amik által egy laptop jó minőségűnek számít?
Továbbá egyébként köszönöm az eddigi válaszaitokat!
"#3 kérdező És mire tudok figyelni"
A kérdező Te vagy. Én válaszoltam. :)
Szerintem le is írtam hogy mi az ami alapján választani lehet.
Nekem két régebbi is van, az egyik a 90-es évek végén volt új, azon Win2000 van, a másik az 2006 körüli Dell D600, azon XP. Nagyjából a semmire jók. Még valamikor 2010 előtt jó nagyra felbővítettem a Dell memóriáját. Lassúak, mint az állat, nem emésztik meg az újabb office fájlokat, az új video fájlokat, tudod, mekkora a kb 20 éves Dell merevlemeze? 40 Giga. Elrobogott mellettük az Élet. Van újabb is, Lenovo Z50-70, az már egyszer belül teljes ráncfelvarrást kapott, most Win10 fut rajta, egy hónapja hoztam haza a szervizből, mert másodjára kezdett lötyögni a zsanérja, egy alsó keretet vagy mit is kellett hozzá venni, mert kiette a mozgás a csavar helyét. A Dellnek is volt már háromszor zsanércseréje. Akkumulátor? Vagy négy, mindegyiknél, mármint a Dell-nél és a Lenovonál. Mindkettőnél volt olyan egyszer-egyszer, hogy valami gallyrament, és tönkretette a partnerét, akku a töltőt vagy töltő az akkut, így töltőt és akkut is kellett venni. 10 év? Röhög a vakbelem.
Ja, a Win 95-re írt repülőgépszimulátoraimból végül is a 25 éves HP-n több fut, mint az újabbakon. :D Csak azokhoz meg akkori csúcsgép kellett volna, ez a HP meg nem az, hiába volt majdnem egy millió.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!