Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha jobb, nagyobb teljesítményű...

Ha jobb, nagyobb teljesítményű laptopot veszek tovább használható marad?

Figyelt kérdés
Csak egyszerű alkalmazásokat használok a laptopomon, a legextrémebb az szerintem a TEAMS, PyCharm, RStudio... Az időm nagy részében vagy Google alkalmazásokban (Google Dokumentumok/Táblázatok) vagyok, vagy MS Office alkalmazásokat használok (Excel leginkább). Szeretnék venni egy új laptopot, amit most használok az nem az enyém. Mit lenne érdemes vennem? Mert ezeket minden egyes laptoppal tudnám használni, viszont számomra az is fontos lenne, hogy az elkövetkezendő akár 10 évben használni tudjam, mert tudom (hallottam) azt, hogy egy laptop élete kb. 5 év... Az egyszerű alkalmazások mellett figyelek is a laptopomra, nagy ritkán esik meg, hogy használat közben töltöm, például most vizsgaidőszakban, de ilyenkor is max. egy pdf fájlt olvasok, mindig asztalon használom, ha elviszem otthonról, akkor olyan táskában szállítom, amiben biztosan nem sérülhet meg. Szerintetek, ha veszek egy jobb laptopot, akkor akár 10 évig is tudnám használni?

jún. 1. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Akár egy olcsót is lehet 10 évig használni ha nem annyira rossz mint dell egyes gépei
jún. 1. 08:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"nagy ritkán esik meg, hogy használat közben töltöm"

Nem lesz tőle baja.

Erre a felhasználásra tablet is megteszi, ezek szinte mind böngészőben futnak, így platform függetlenek.

jún. 1. 08:51
 3/8 Szirty ***** válasza:

Nem a teljesítménytől vagy az árától függ hogy mennyire tartós, hanem az összeszerelés minőségétől és az anyaghasználattól, no meg nem utolsó sorban a tervezéstől.

Egy kis teljesítményű laptop is lehet igen tartós.

A gyártók általában kategóriákra (termékcsaládokra) bontja a készülékeit.

Vannak a lehető legolcsóbban előállított típusok amik akár nagy teljesítményűek is lehetnek, meg vannak a tartósabb fajták (általában üzleti modellek).

Persze az utóbbiak drágábbak, de nem az ár határozza meg a minőséget, hanem a minőség (és sok más együtt) határozza meg az árat.

Én használtam már borzalmasan rossz minőségű típust (Asus) de jó tartós üzleti modellt is a Dell-től meg a HP-tól is.

Nem a gyártón múlik, hanem hogy melyik szegmensbe szánja.

jún. 1. 10:08
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha már laptopként nem müködik és elég nagy, tálcának még mindíg kíváló bármelyik.. kv, kóla, sütemény felszolgálásához.. Ilyenkor érdemes ki peremet hajtogatni rá, hogy ha kiömlik valami az ne csorogjon le..
jún. 1. 10:57
 5/8 A kérdező kommentje:

#3 kérdező És mire tudok figyelni a minőségével kapcsolatban? Mik azok a tulajdonságok, amik által egy laptop jó minőségűnek számít?

Továbbá egyébként köszönöm az eddigi válaszaitokat!

jún. 1. 16:33
 6/8 Szirty ***** válasza:

"#3 kérdező És mire tudok figyelni"

A kérdező Te vagy. Én válaszoltam. :)

Szerintem le is írtam hogy mi az ami alapján választani lehet.

jún. 1. 17:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem két régebbi is van, az egyik a 90-es évek végén volt új, azon Win2000 van, a másik az 2006 körüli Dell D600, azon XP. Nagyjából a semmire jók. Még valamikor 2010 előtt jó nagyra felbővítettem a Dell memóriáját. Lassúak, mint az állat, nem emésztik meg az újabb office fájlokat, az új video fájlokat, tudod, mekkora a kb 20 éves Dell merevlemeze? 40 Giga. Elrobogott mellettük az Élet. Van újabb is, Lenovo Z50-70, az már egyszer belül teljes ráncfelvarrást kapott, most Win10 fut rajta, egy hónapja hoztam haza a szervizből, mert másodjára kezdett lötyögni a zsanérja, egy alsó keretet vagy mit is kellett hozzá venni, mert kiette a mozgás a csavar helyét. A Dellnek is volt már háromszor zsanércseréje. Akkumulátor? Vagy négy, mindegyiknél, mármint a Dell-nél és a Lenovonál. Mindkettőnél volt olyan egyszer-egyszer, hogy valami gallyrament, és tönkretette a partnerét, akku a töltőt vagy töltő az akkut, így töltőt és akkut is kellett venni. 10 év? Röhög a vakbelem.

Ja, a Win 95-re írt repülőgépszimulátoraimból végül is a 25 éves HP-n több fut, mint az újabbakon. :D Csak azokhoz meg akkori csúcsgép kellett volna, ez a HP meg nem az, hiába volt majdnem egy millió.

jún. 2. 13:55
 8/8 anonim ***** válasza:
De egyébként a dolog végletesen egyszerű. Vegyél a Vaterán egy laptopot 20 eFt-ért. És használd egészséggel. A tapasztalatok meg fognak felelni annak, mikor a most sokért veendő laptopod 6-10 éves lesz.
jún. 2. 13:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!