A laptop hűtőn hagytam hosszabb ideig véletlen a laptopot kb 1,5-2 órára mert amikor kikapcsoltam a gépet véletlen a hutot nem kapcsoltam ki… ettol lehet baja?
Figyelt kérdés
2024. máj. 9. 16:37
5/14 anonim válasza:
Attól, hogy lecsapódik alkotórészein a pára.
6/14 anonim válasza:
#5 És azt hogy az istenbe? A hűtő nem hűt semmit, csak levegőt cirkulál. Ahhoz harmatpont alatti hőmérséklet kell hogy párakicsapódás történjen. Egy 22°C-os szobában 40% relatív páratartalom mellett ez 8°C alatt van. Kíváncsi lennék hogy egy laptophűtő ami csak egy ventilátor és ugyanazt a 22°C levegőt fújja, hogy az istenbe fogja ezt a hőmérsékletet elérni, ráadásul a laptopon belül.
7/14 anonim válasza:
Ja, ha ez olyan hűtő, ami nem hűt, az más. Felénk a hűtő hűt, a sütő süt, ésígytovább.
8/14 anonim válasza:
Laptop hűtő, CPU léghűtő/vízhűtő, egyik sem hűt. Mindegyik max a környezeti hőfokra tudja levinni a hőfokot, mert kompresszor az semmiben sincs.
9/14 anonim válasza:
"Laptop hűtő, CPU léghűtő/vízhűtő, egyik sem hűt. Mindegyik max a környezeti hőfokra tudja levinni a hőfokot, mert kompresszor az semmiben sincs."
A sógoromnak is van olyan, laptophűtő, ami hűt. :D Nem kell kompresszor, Peltier-effektusnak hívják. :D
10/14 anonim válasza:
Az ugyanannyira elterjedt mint a kompresszoros. Megnézném azt a laptophűtőt. Peltier-t közvetlenül a chipre kell tenni, hisz csak annak felülete hűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!