Ha garanciális LCD tv-t visszaviszek harmadszorra akkor a bolt ahol vettem visszafizeti nekem a termék árát?
Visszafizetni szerintem nem fogják, mert azzal kár érné a kereskedőt. (áfa, haszon, mit kezdene az elavult, rossz készülékkel, amit a szerviz nem volt képes megjavítani)
Maximum a szerviz ad cserére jogosító igazolást.
1.válaszoló:
A Media Markt-ba vittem vissza és én úgy tudom hogy a harmadik alkalommal kötelesek vagy visszafizetni a lóvét vagy adni helyette egy másik monitort. A garancia papírt még nem néztem át,de jó hogy szóltál mert rögtön meg is vizsgálom alaposabban!
Volt műszaki eladóként adok választ:
A kereskedő akkor köteles cserélni a készüléket, ha 3 napon belül meghibásodik.
Ebből következik hogy akárhányszor javítják a készüléket nem cserélik vissza csak ha a szervíz ad cserére jogosító igazolást.Második válaszoló is rosszul tudja ha betelik a garanciajegy akkor csak adnak egy másikat akkor sincs csere!
Cserére jogosító igazolást pedig akkor adhat ki a szervíz ha javítás során úgy ítéli meg hogy neki a javítás aránytalan többletköltséget okozna.
Úgyhogy kár viaskodni igazolás nélkül nincs csere(bár tapasztaltam már hogy egy-két esetben elnézőbb a bolt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!