Mit jelképez a szikratávíró rajzában a következő jelölés?
Nem rég elkezdtem olvasni egy régi könyvet a szikratávírásról, amiben találtam egy rajzot az vevő állomásról, de sajnos a rajzon az egyik jelképet nem tudom értelmezni.
Valaki lenne olyan kedves és leírná nekem, hogy a következő rajzon mit jelölne a piros körrel bekarikázott rész. Én megérzésem szerint föld kapcsolatra gyanakszom, de az a relé után már van.
"de az a relé után már van."
Ott is van.
Természetesen a tekercs is számít, kevés induktivitás esetén az antennát nagyfrekvenciáson is le-földeli tehát teljesen más hatásfokkal impedanciával és sugárzási karakterisztikával fog rendelkezni.
Túl nagy induktivitás esetén a villámot nem fogja levezetni továbbá a saját öninduktivitása 1 villáméval egyenlően kártékony feszültségeket fog indukálni.
"Az a plusz földelés villámvédelmi készülékvédelmi életvédelmi célokra szolgál, szóval erősen ajánlott ;)"
Ami villámvédett helyen elhagyható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!