Alkalmas, ha nem roskad meg a rahordott fold sulyatol. Bar ha mar bele van huzva a kabel, az is mindegy...
márc. 18. 18:05
3/14 anonim válasza:
#1 ez valami 2mm falvastagsagu cso, 6 bar-t kibir, nem hinnem hogy annyira gyenge lenne.
márc. 18. 18:06
4/14 anonim válasza:
A KPE cső jó, erős, autóval is át szoktunk rajta menni és bírja, teljesen megfelel a célra, de hogy húzod bele? Veszel olyan hosszú kábelbehúzó szalagot, vagy van a szerelőnek? Vagy annyira merev a kábel?
márc. 18. 18:28
5/14 A kérdező kommentje:
A szerelő biztosított róla, hogy be tudja húzni ilyen távolságon is (nem értek hozzá, gondolom van eszköze hozzá). Ha mégsem tudja, legfeljebb felszedem félúton, és úgy megoldja.
márc. 18. 18:40
6/14 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, én is elég merevnek ítéltem a 2 mm-t. Van egy 50 mm átmérőjű, 2,4 mm-es vastagságú rokona, lehet az még jobb lenne?
márc. 18. 18:41
7/14 anonim válasza:
Kérdezd meg, mekkora az optikai kábel külsö átméröje amit bele kell huzni? (mert vszinüleg a legkisebb átméröjü is böven elég. Telekom leir mindenféle fszságot. Kitalálnak olyant is, hogy a fagyhatár alatt kell vezetni pl. Ha te épited ki akkor ragaszkodnak a leirtakhoz (csak szivatásképpen!!!) Ha velük csináltatod akkor a legvacakabb gégecsöbe huzzák ami néha kibukkan a talajszintböl(!!), de a legmélyebb helyen is max 20cm. mert igy egyszerübb vezetni.
márc. 18. 18:43
8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon pici a kábel maga, egy másik helyen láttam, akiknél be van vezetve, olyan vastag sincs mint egy elektromos kábel.
Itt mondtam a szerelő úriembernek, hogy max 30 cm, amin húzni tudom, mert vakondháló van és öntözőrendszer. A fagyhatáros történettel úgy vagyok, hogy nem látom mi jelentősége, mivel a villanyoszlopon is egy szál kis vezeték van húzva, és kint van hóban, fagyban, 40 fokban, viharban. A talajban az enyhe hőingáson kívül sok nem éri.
márc. 18. 18:59
9/14 anonim válasza:
A fagyhatar alatt vezetes megkovetelese optikai vezetek eseten (is) netto baromsag. A lenyeg hogy ne nagyon legyenek kanyarok a csoben, illetve ha igen, jo nagy sugarban hajoljon, mert az uvegszal nem szereti a hajtogatast es persze behuzni is sokkal konnyebb.
márc. 18. 19:18
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. És mi a helyzet akkor, ha a kerten való áthúzás után a falon kell vezetni? Ezt már a szerelő csinálja, de számomra nem világos, hogy az addig nagy ivekben terelt kábelt hogyan lehet hirtelen sérülésmentesen (gondolom és remélem) felhúzni. Vagy esetleg van valami általam nem ismert technika ilyenkor?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!