Hogy javítható meg a pendriveom?
NAND-flash memória hibája általában, ritkábban a vezérlő.
Nincsenek rajta már a dolgaid, csak voltak.
Vírus nem így működik, ez egy téves elképzelés.
Amit én tennék, de csak a kísérletezés kedvéért, szektorszinten felülírni az egész felületet (ami egyben adatmegsemmisítés), hogy utána javul-e valami.
De ilyenben már akkor sem lehet megbízni, legfeljebb mindig csak másolati példányként.
Talán valami adatmentő programmal vissze lehet hozni róla valamit. DiskDrill például.
De az a pendrive már kuka.
Két részre bontanám a kérdést.
Egyrészt a meglevő adatok helyreállítása: meg kell próbálni a pendrive teljes területéről egy teljes lemezképet készíteni (Erre való például a ddrescue) majd ezen lemezképről (illetve annak másolatáról, hogy az eredeti lemezkép intakt maradjon) meg lehet próbálni helyreállítani az állományokat (erre való példának okáért a testdisk).
Másrészt a pendrive fizikai állapota: ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy az előbb említett adatmentés után végigmész egy, a pendrive teljes adatterületét író majd az írt adatokat visszaolvasó szoftverrel.
Ilyen program például a checkflash:
vagy Linux alatt a badblocks:
Ha ez rendre lefutott, akkor maga a pendrive fizikailag működőképes - lehet particionálni és formattálni.
"Én elvinném adatmentőkhöz"
Vannak a drágák, amennyit egy adat sem ér. És vannak az olcsóbbak, akik meg sosem jönnek vissza az eredménnyel.
Nálunk a cég kifizetett pár milliót a Kürtnek a 90-esekben. Aztán az én vállalati gépemen a HDD pont 20 éve gallyra ment, mondták az illetékesek, egyszer volt Budán kutyavásár, hát búvárkodtam a hirdetési újságokban, és valakinek odaadtam. Máig nem jelentkezett. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!