Amit egy ágaprító ledarál az mire használható?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Apríték kazánban lehet eltüzelni. Az úgy működik, hogy ventilátor fújja be a levegőt (természetes áramlás nem elég) és egy csigás adagoló juttatja be a cuccot. Szóval otthon a kandallóban nem fog működni, mert ha egyszerre bedobsz egy lapáttal, nem járja át a levegő, csak füstöl. Nálunk a faluban az ovi és hivatal épülete erről megy, 100kW-os.
Egy hátránya van, a vékony ágaknak rettentő sok a hamuja. 10-15% a teljes mennyiségből.
Az otthoni ledarált ágakat te magad komposztnak tudod használni, annak viszont kiváló: deszkából szögelsz egy egyszerű tárolót, beleszórod, jövőre az alján ott lesz a gyönyörű fekete komposzt. Zöldségekre nagyon jó. De ha nem komposztálod, hanem simán csak szétszórod a kertben, aztán beásod, az is működik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kellő türelemmel és elhivatottsággal újra össze lehet rakni ágnak.
Hobbinak / időtöltésnek sem utolsó. 😀
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Személy szerint én cserépkályhában tüzelek vele.
A megszáritott ágaprítékkal jól megrekom a kályha égésterét,amennyire csak lehet.Majd felűlre teszek ujságpapírt és szakácsfáklyával meggyujtom az aprítékot.
Azután ha begyúladt becsukom a kályha ajtót és hagyok neki levegőt.Tehát fontos és lényeg az hogy mindég felűlről gyujtsd meg a tüzet mert így a keletkezett parázson mennek at az éghető gázok,és elégnek azok is. Így gazdaságos és nem is nagyon füstöl kormol.
Ha leégett,mindezt megismétlem szükségszerint 2-3 szor és ontja a kályha a meleget.Én ősszel és tavasszal fűtök vele amikor már felillik a meleg.Gazdaságos és nagyon hasznos nameg az udvaron sem kell tűzeskedni igy a szomszédok örömére.
Sok sikert!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!