Ebbben az esetben a többi akkucella is halott?
Használhatók.
Ilyen bontott cellákat használok a fejlámpámban. Sőt volt 2 olyan amiben semmi sem volt, mégis felélesztette a töltő.
Vegyél egy rendes töltőt, mint a kínai LiitoKala 500, az megmondja, hogy halott e a cella, vagy sem.
De nem szerencsés, ha ilyen alacsonyak a feszültségek. Sok gagyi cella meghal 3 volt körül.
Van digitális töltőm, ami mutatja a feszt, de azt nem tudja megmondani, halott-e vagy sem.
A 2 akkut feltöltötte, 4.28V-ot mutat az egyikre a másik 4.16V. A maradék 3-ból 1-et próbáltam, 1.8V-ot mutatott töltés elején, 2.4V-ra ment fel fél óra után.
XTAR VC4 SL töltőm van, az is tud cellát éleszteni.
Ha az 1.8V-os cella vette a töltést az már jó. Lehet hogy lesz belőle még használható cella. Fel kell tölteni aztán lemeríteni, megnézni mennyi mAh-t lehet belőle kiszedni.
Milyen töltőd van?
Ne hagyj éjszakára semmi ilyen cellát a töltőben, mert szar dolog ha a tűzoltók ébresztenek!
Nem kell feltétlenül kukázni. Ha egy jó töltővel fel lehet éleszteni őket, akkor még sokáig használhatóak lesznek.
Én egy rollerből bányásztam 12 db 2000mAh-s ipari cellát. 0-1V közöttiek voltak. Mindegyiket sikerült megmenteni és több mint 1 éve használom őket, 1900mAh-t tudnak.
Nekem sima aliexpresses márkátlan töltő van.
De jól teszi a dolgát, olyan gyakran meg nem használom, hogy egy drágábba fektessek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!