Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyhogy nem ment tönkre az...

Hogyhogy nem ment tönkre az USB hub?

Figyelt kérdés

Csináltam egy eléggé nagy hülyeséget, egy szétvágott USB kábel segítségével az egyik USB portján vezettem bele tápfeszültséget egy ATX tápegységnek az 5Vsb (lila vezeték) ágáról, aztán egy picit pukkant a hub, és közben "bakelitszagú" lett. Azonnal kirántottam belőle a kábelt.

Már égettem le egy csomó félvezetős cuccot életem során (látjátok, sajnos még mindig nem szoktam le erről...), mindegyiknek ugyanez a jellegzetes szaga van, mikor kidurran a chip.

Nos, nem tudom mi miatt történt, mikor 5 voltot adtam neki és a polaritás is helyesen volt, az adatbuszokat (zöld és fehér vezeték) be se kötöttem sehová, szóval nem tudom, de a LED se világított rajta.

Utána szétszedtem, és látszott, hogy egy nagyon pici ponton meg van olvadva benne a chip, meg persze áradt belőle a leégett silicon szag...

Na de a lényeg, hogy utána bedugtam a számítógépbe, és tökéletesen működött! Minden port jó rajta! Vajon mi történt vele? Ha tönkre nem is ment, vajon nagyon sokat károsodott? Vagy ha még éppen nem jött ki belőle a varázsfüst, akkor ugyanúgy fog működni továbbra is? Egyébként egy Orico márkájú USB hub.

2024. febr. 13. 20:06
 1/1 anonim ***** válasza:

Látod, ez az Orico még a túlvilágról is megy :)

Egyébként már a használata nem biztonságos ezek után, akár a géped alaplapját is kinyírhatod vele, és az már nem biztos, hogy vissza tud jönni a halál torkából, mint az USB elosztó!

2024. febr. 13. 20:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!