Valaki esetleg tud segíteni, hogy hogyan tudok tiltani valakit a WiFi hálózatról? Jelszót meg változtattam, de még így is fent látom a hálózaton. Mit csináltam rosszul?! 🤔😔
Na megkérdeztem - kíváncsiságból - a mesterséges intelligenciát, másolom.
Majd jelezz vissza, hogy sikerült-e...
Ahhoz, hogy valakit teljesen eltávolíts a WiFi hálózatodról, a jelszó megváltoztatása nem elegendő. Azzal csak megakadályozhatod, hogy újra csatlakozzon a hálózathoz, de ha már csatlakoztatva volt, az eszköz továbbra is látható lehet a hálózaton.
A legegyszerűbb megoldás, ha a router adminisztrációs felületén keresztül tiltod le az illető eszközt. A routered adminisztrációs felületére való belépés módja általában a böngészőben való egy speciális címen (például 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1) keresztül érhető el. A pontos cím és a bejelentkezési adatok általában a router gyártójától függően változhatnak.
Miután beléptél a router adminisztrációs felületére, keresd meg az eszközök kezelésének vagy hálózati beállításoknak a részét. Itt általában lehetőséged lesz látni a csatlakoztatott eszközöket, és vannak lehetőségek azok tiltására vagy engedélyezésére. Keress egy olyan lehetőséget, amely lehetővé teszi az eszköz eltávolítását vagy letiltását a hálózatról.
Fontos megjegyezni, hogy a router adminisztrációs felületéhez való hozzáférés bizonyos szintű technikai ismereteket igényelhet, és ha nem vagy biztos a dolgodban, érdemes lehet szakember segítségét kérni. Ezenkívül az egyes routerek adminisztrációs felületei eltérőek lehetnek, ezért a pontos lépéseket a saját routered dokumentációjában találhatod meg.
Ha volt UPC Vodafone eszközöd van, annak van publikus elérhetősége. Elég azt kikapcsolnod.
Sziasztok!
6/7es, be léptem az adminisztrációs felületre.
Mac-cím alapján tudtam szűrni, és ez alapján eltünt a WiFi hálózatról is. Köszönöm a segítséget.
De jó :)
Az még jobb, hogy azt a választ, ami segített, szépen lepontozták :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!