Mi az az eszköz amit a hölgy maga elé tart az alábbi videóban?
https://www.youtube.com/watch?v=tvjx8-_5x4w
13:05-től, meg 29:20-tól látható a tükörben. Azt látom, hogy a mobiltelefonja veszi, de mi az a fogantyús cucc amivel a kezében tartja a csajszi? Mi lehet az? Kissé vicces látvány számomra :D Még sose láttam ilyet.
Szóval a kérdés: lehet tudni, hogy hogy nevezik ezt az eszközt, mi a neve?
Az egy kis háromlábú vlogger állvány, amit összecsukva tart. Hirtelen ezt a képet találtam, hogy világos legyen:
Telefontartó állvány. Nekem a fenti inken található manfrotto pixi van.
A lábait összecsukva markolatként működik és kényelmes fogni vele a telefont, kamerát. Ezt ugye meg tudod fogni marokkal mintha egy esernyőt, botot tartanál és nem kell két ujjal vigyázva tartani a telefon. Meg persze le is lehet tenni akárhova és fixen fogja a telefont. Ez a manfrotto cucc a kisebb DSLR és MILC fotógépekhez is jó, mert elég masszív.
"Kissé vicces látvány számomra :D Még sose láttam ilyet."
Nekünk meg az vicces hogy még nem láttál ilyet.
"Még sose láttam ilyet."
Pedig elég sokan használnak ilyen és hasonló megoldásokat, főleg olyan vloggerek, akik hol kézből videózzák magukat, hol meg leteszik asztalra vagy máshova a kamerát.
Ilyenkor egyszerűbb az állványt összecsukva fogantyúként használni az állványt, mint körülményesebb, időigényesebb folyamatként leszerelni, felszerelni a kamerát. Felgyorsítja a folyamatot és kényelmesebb is megfogni.
Valószínűleg azért nem láttad még, mert vagy nem nézel elég sok vloggert, vagy pont olyanokat szoktál látni, akiknél kevésbé látszik a kamera (mint itt is tükörben).
Általában a kamera alatt van az állvány, így nem látszik azon a képen, amit a kamera rögzít.
Kell hozzá egy tükröződő felület, vagy egy másik kamera, ami megmutatja, hogy a kamera alatt mi van. A legtöbb videósnak meg általában nem célja mutogatni a kameráját - kivéve, amikor kifejezetten az a cél, vagy amikor nem tudja elkerülni, mert egy tükör elé került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!