Kritában lehet DPI-t állítani? És mennyi 300 DPI, PPI-ban?
Hello ez egy kicsit hosszú lett, elnézést ezért
Kritában amikor egy új vászont hozok létre akkor csak PPI-ban (pixels/inch) vagy pixels/centimeterben tudom beállítani a kép felbontását, de sokszor 300 DPI-ra (dots/inch) kéne azt állítanom.
Interneten azt írják, hogy 300 DPI = 118.11 PPI, amit eddig így használtam és szerintem jó lett a kép. Volt ahol azt olvastam hogy 300 PPI az ugyanaz mint 300 DPI mert a dotok és pixelek felcserélhetők, úgyhogy használtam 300 PPI-t is új vászon létrehozásakor.
Szóval most 300 DPI az mennyi PPI valójában? Ennek van hivatalos átváltása vagy hasonló?
És kíváncsi vagyok hogy van-e olyan beállítás amiben a DPI-t tudom változtatni és nem kell megnéznem az mennyi PPI... Ha valaki használt Kritát akkor megköszönném az eligazítást. 😅
(Kb csak 1 hónapja használok Kritát - és eddig csak papíron dolgoztam, nem digitálisan - úgyhogy ha valamit rosszul mondtam vagy a kérdésem az a legalapabb dolog amit tudnom kéne akkor elnézést kérek.)
Valamit nagyon félreértesz.
A megjelenítőd fizikai pixelsűrűsége és a fájlé teljesen két külön dolog.
Monitorod típusa?
Csak egy Asus laptopot használok 😅
Windows 11 ha ez segít valamit
A DPI a nyomtatáshoz van akkor,nem? Akkor azt be kell állítanom valahol amikor új vásznat hozok létre?
Tényleg elnézést de ebbe nagyon kezdő vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!