Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kritában lehet DPI-t állítani?...

Kritában lehet DPI-t állítani? És mennyi 300 DPI, PPI-ban?

Figyelt kérdés

Hello ez egy kicsit hosszú lett, elnézést ezért

Kritában amikor egy új vászont hozok létre akkor csak PPI-ban (pixels/inch) vagy pixels/centimeterben tudom beállítani a kép felbontását, de sokszor 300 DPI-ra (dots/inch) kéne azt állítanom.

Interneten azt írják, hogy 300 DPI = 118.11 PPI, amit eddig így használtam és szerintem jó lett a kép. Volt ahol azt olvastam hogy 300 PPI az ugyanaz mint 300 DPI mert a dotok és pixelek felcserélhetők, úgyhogy használtam 300 PPI-t is új vászon létrehozásakor.

Szóval most 300 DPI az mennyi PPI valójában? Ennek van hivatalos átváltása vagy hasonló?

És kíváncsi vagyok hogy van-e olyan beállítás amiben a DPI-t tudom változtatni és nem kell megnéznem az mennyi PPI... Ha valaki használt Kritát akkor megköszönném az eligazítást. 😅

(Kb csak 1 hónapja használok Kritát - és eddig csak papíron dolgoztam, nem digitálisan - úgyhogy ha valamit rosszul mondtam vagy a kérdésem az a legalapabb dolog amit tudnom kéne akkor elnézést kérek.)

#dpi #ppi #ujvagyokesfingotnemerteksegitseg
2024. jan. 6. 09:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Valamit nagyon félreértesz.

A megjelenítőd fizikai pixelsűrűsége és a fájlé teljesen két külön dolog.

Monitorod típusa?

2024. jan. 6. 10:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Csak egy Asus laptopot használok 😅

Windows 11 ha ez segít valamit

A DPI a nyomtatáshoz van akkor,nem? Akkor azt be kell állítanom valahol amikor új vásznat hozok létre?

Tényleg elnézést de ebbe nagyon kezdő vagyok

2024. jan. 6. 10:34
 3/3 anonim ***** válasza:
2024. jan. 7. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!