Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ehez a fénycsőhöz ledes, vagy...

Ehez a fénycsőhöz ledes, vagy trafós armatúra kell?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy f20t8 feketefény csövet, amely T8-as, G13 foglalatba való, 230V üzemi feszültségű, 18Watt teljesítményű BLB fénycső. Ő volna a kérdés tárgya.

2024. jan. 4. 22:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#4: A #2-es hozzászólásomban belinkeltem a gyártó honlapját.

#8: A kérdező arra kíváncsi, hogy ez hagyományos fénycső (az, egyébként, ezt többen is kifejtettük) - amihez fénycsőgyújtó vagy elektronikus előtét kell - vagy "LED-es fénycső" - ami, ha 230 V-os, akkor nem kell hozzá semmilyen előtét, ha törpefeszültségű (például 12 V-os), akkor meg megfelelő terhelhetőségű LED-es tápegység kell hozzá.

#9: Például díszvilágítás - diszkóban, bárokban találkozhatsz vele - céljára használják, de a pénzjegy-vizsgálókban is ilyesmi lámpa van - bővebben:

[link]

2024. jan. 5. 11:24
 12/21 Szirty ***** válasza:

"A kérdező arra kíváncsi..."

Lehet. Azonban nem ezt kérdezte!

""LED-es fénycső" - ami, ha 230 V-os, akkor nem kell hozzá semmilyen előtét"

Ennek nincs köze a kérdéshez vagy azhhoz amit írtam.

2024. jan. 5. 15:06
 13/21 anonim ***** válasza:

"Lehet. Azonban nem ezt kérdezte!"

Lényegtelen. Helytelenül használta az armatúra kifejezést.

"Ennek nincs köze a kérdéshez vagy azhhoz amit írtam."

De. Ugyanis léteznek hagyományos fénycsöves armatúrába behelyezhető LED-es fénycsövek.

2024. jan. 5. 15:25
 14/21 Szirty ***** válasza:

"Lényegtelen."

Pont az a lényeg amit kérdez. Ha ez nem vág egybe (bármilyen okból) azzal amire gondolt, akkor IJ.

Meg kell tanulni jól kérdezni, különben mindenféle bonyodalmak származnak belőle :)

"Ugyanis léteznek hagyományos..."

Léteznek, de ettől még nincs köze a kérdéshez, mert linkelte milyen fénycsőről van szó, ami szerintem nem LED-es.

A kérdés meg nem a csőről szólt, hanem arról hogy mi kell hozzá.

2024. jan. 5. 16:32
 15/21 anonim ***** válasza:

"Pont az a lényeg amit kérdez. "

De a kérdés egésze a lényeges, nem egy helytelenül használt armatúra kifejezés. Lát egy fénycsövet, tudja, hogy van belőle "többféle", ezért keres hozzá megfelelő - "ledes vagy trafós" - előtétet (helytelenül armatúrát).

"Léteznek, de ettől még nincs köze a kérdéshez,"

De köze van, mert az volt a kérdésének a lényege, hogy a belinkelt fényforráshoz milyen előtét kell.

"A kérdés meg nem a csőről szólt, hanem arról hogy mi kell hozzá."

A fényforrás típusa - LED vs. fénycső - meghatározza a hozzá való előtét típusát.

2024. jan. 5. 16:43
 16/21 Szirty ***** válasza:

"De köze van, mert az volt a kérdésének a lényege, hogy a belinkelt fényforráshoz milyen előtét kell."

Az meg nem LED-es, te viszont hagyományos csövet helyettesítő LED-es fénycsőről írtál.

Akkor hol a kérdés általad fontosnak tartott lényege (miszerint hagyományos, nem pedig azt helyettesítő LED-es csőről szól)?

"A fényforrás típusa - LED vs. fénycső - meghatározza a hozzá való előtét típusát."

Kétségtelen.

2024. jan. 5. 16:54
 17/21 A kérdező kommentje:
Sracok, koszonom a valaszt. Mar a fenycso is a kezemben van, es a megfelelo, 18w-os hagyomanyos fenycsohoz kotott armatura. holnap kptom bele a kabelt. Azt meg tudom csinalni termeszetesen, villasdugot is es a vezetekelest is be tudom kotni. Viszont azt szeretnem tudni addig is, hogy normalis dolog-e, hogy a fenycsoben (zsir uj) valami csorog? Ertsd.. "feljel lefele forditom" es valami atesik a masik felere. Apro dolog van benne, femes hang.
2024. jan. 5. 18:33
 18/21 anonim ***** válasza:

#16: "Az meg nem LED-es, te viszont hagyományos csövet helyettesítő LED-es fénycsőről írtál."

Mind a kettőről írtam, hisz a kérdező mind a kettőt említette (az előtétek kapcsán).

2024. jan. 5. 18:36
 19/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:

17. Nem illene zörögni, de ilyenkor rá kell mérni két végén az izzószálakra, nincs-e szakadás.

Ha netán szakadt, máris ott a magyarázat a zörgésre.

2024. jan. 5. 19:45
 20/21 A kérdező kommentje:
Megvalaszolom magamnak a kerdest, mert unalmasak vagytok a vitaitokkal a semmirol.. hatha valakinek jol jon. Olyan armaturat kell venni, amelynek a kotese hagyomanyos fenycsohoz teremtetett. Kedves jovobeni olvaso. Az, hogy csorog valami a csoben semmit nem jelent. Ennyit arrol a vitazorol, aki szerint elszakadt benne valami. A masiknak higgyetek. Viszlat, torlom a kerdest, mert itt mindenki okos.
2024. jan. 6. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!