Manapság létezik még olyan otthoni számítógép, ami nem egyszerű irodai jellegű, de nem is gamer?
Az újabb i3-as gépek tökéletesek otthoni felhasználásra. Nekem 12100f volt, játékra használtam, de mellette 4k60fps videót tökéletesen vitt.
Régebbi pl 4-6 genes i5-ös gépek meg pont hogy netezésre jók, játékra már nem annyira.
Nagyon széles a skála, bármilyen asztali gépet össze tudsz rakni.
Nézz csak szét, processzorok, alaplapok, vga kártyák tömkelegei állnak rendelkezésre, különböző teljesítményben.
Csak tekintsd meg bármely bagy számítógépes bolt felhozatalát és nem fogod azt mondani hogy csak ez a kétféle gép van.
Minden kategórián belül is lehet erősebbet, gyengébbet összerakni.
Igen, sajnos a "gamer" jelzőt szívesen ráragasztják gépekre ugyanúgy mint a kínai kacatokon a német tervezés feliratot, hogy megvezessék a hozzá nem értő felhasználókat.
Normális boltban, ami nem ilyen nagy késztermék bolt, bármilyen gépet összeraknak neked...
Megbízható helyen még tanácsot is adnak.
Én úgy mentem be a boltba, ahol majdnem 20 éve vásárolok, hogy i7 processzor, 32 GB RAM, 512 SSD, 4 TB HDD kellene nekem a gépembe, és a többi alkatrészre meg javasoljon, hogy mi lenne megfelelő.
Pár nap alatt megvolt az új gépem, és teljesen meg vagyok vele elégedve!
Ma már mindenre is ráírják hogy gamer és mindjárt többet lehet érte kérni. Gamer szék, gamer billentyűzet, gamer nyomtató, gamer zuhanyrózsa, .... a másik a kézműves... ezt is mindenre rámondják már. :D
Az én olvasatomban a gamer gép az amiben van egy dedikált videókártya ami alkalmas a játékok futtatására. De már ez a kijelentés sem állja meg teljesen a helyét, mert vannak olyan integrált GPU-k amik jobban teljesítenek mint egy néhány éves videókártya.
A lényeg, hogy ha neked van egy elvégzendő feladatod, akkor ahhoz tudsz választani számítógépet, alkatrészeket. Olyan gépet raksz, rakatsz össze amilyen a munkádhoz, hobbidhoz szükséges. Nem kell azon fennakadni hogy irodainak, vagy gémernek hívják.
Ez a "GAMER" dolog kimerül kb. a LED-es bizbazokban, a gyártók (mert van rá igény) mindent kivilágítanak. Én egy "irodai" kinézetű gépházba építettem egy relatíve erős PC-t 4 éve egy 8 magos Ryzennel, 16GB rammal, és egy 8GB-os Rx580-al 250.000Ft-ért. Azóta 32GB ram van benne meg egy rx6600xt. Kinézetre lehetne "Marika" gépe a könyvelésről, mert nem mozgat a "Gémer" jelleg, a LED-es izéket ki kapcsoltam azt ennyi. Ja az alaplap is TUF Gaming. 😃
Tehát építhetsz, akármilyen gépet, a gamer jelleg az csak rajtad múlik.
A PC lényege az, hogy bármilyenre megépíthető, akármibe belerakhatod.
Nyilván az emberek többségének a csilli-villi kell meg az üveg oldallap, stb... ezért ezek vannak a hirdetések többségében. De találhatsz visszafogott házakat is. Workstation gépeknél se gyakori az RGB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!