Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lezetik olyan eszköz ami...

Lezetik olyan eszköz ami jelzi ha a házban elment az áram?

Figyelt kérdés
Pl bedugom a konnektorba és ha elmegy az áram, elkezd csipogni, vagy ilyesmi.
2023. dec. 26. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
A villanykorte a legjobb és leggyorsabb jelző.
2023. dec. 26. 22:22
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
A szünetmentes tápok azonnal csipognak ha bekapcsolt állapotban nem kapnak a konnektorból áramot.
2023. dec. 26. 22:24
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Tőlem mikor még a szomszéd lopta az áramot, azonnal elkezdett csipogni, mikor az elment.

Talán ezt próbáld ki te is.

2023. dec. 26. 22:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Olyan eszköz kellene ami, ha alszunk éjjel (sötétben), akkor is egyértelműen tud jelezni ha elment az áram.

Konnektoros valami, amiben van mondjuk elem és az említett esetben megszólal a hangjelzés. Például.

2023. dec. 26. 22:47
 5/10 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem gondold át alaposan. Egyrészt amikor alszol, szerintem (hacsak nem vagy létfenttartó gépeken) tökmindegy, hogy van-e áram.

Másfelől éjjel éles csipogásra riadni nem akkora buli.

Ráadásul hova lesz az elment az áram, meglepetés érzete?

2023. dec. 26. 22:53
 6/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Elektronikai szempontból gyerekjáték a feladat megoldása, csak kell hozzá egy szakma iránt érdeklődő gyerek.

Még a hálózattal való közvetlen barkácsolás is elkerülhető, ha egy dugasztáp van beiktatva.

Egyébként a kenyérsütők szoktak hangos sípolással jelezni, de már csak, amikor visszajön a feszültség.

2023. dec. 27. 04:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megpróbálok találni ilyen eszközt valahol.
2023. dec. 27. 08:05
 8/10 anonim ***** válasza:
2023. dec. 27. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Amúgy ha van minimál műszaki érzéked, akkor megtekercselsz 1 elektromágnest, ami magához vonz pl. 1 kanalat, amíg van áram.

Áramkimaradáskor meg a kanál leesik és csörömpöl 1 nagyot.

2023. dec. 27. 11:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Amit a #8 belinkeltem, olyasmire gondoltam.
2023. dec. 27. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!